De hond valt de 3-jarige dochter aan en verwondt haar: de moeder geeft het kleine meisje de schuld

Janine image
door Janine

27 Mei 2023

De hond valt de 3-jarige dochter aan en verwondt haar: de moeder geeft het kleine meisje de schuld
Advertisement

Veel gezinnen kiezen ervoor om een huisdier, een hond of een kat, te nemen om volwassenen en kinderen gezelschap te houden en momenten van pure ontspanning te bieden. Wanneer je echter voor deze keuze kiest, moet je zeker zijn van wat je doet en je ervan bewust zijn dat zo'n vriend een echte verbintenis is die niet oppervlakkig kan worden aangepakt. Zo'n klein wezen moet worden verzorgd en opgevoed en het is noodzakelijk om hem te leren samenleven met mensen.

Gebeurt dit niet, dan kunnen er onaangename episodes ontstaan ​​waarbij het raadzaam is om te overwegen of je het wilt blijven houden of niet. Dat gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen en dat mensen sprakeloos maakte.

via El popular

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten, waar een vrouw vertelde wat er thuis was gebeurd. Klara Tsetkin is de moeder van een 3-jarig meisje, Milana, dat op een dag ernstig gewond raakte door hun hond. Dat klopt: de cockerspaniël genaamd Bart, waar ze altijd als voor een kind voor hadden gezorgd, keerde zich tegen haar waardoor ze op de eerste hulp terecht kwam.

Een heel onrustig moment waar het kleine meisje gelukkig goed uit is gekomen, afgezien van de verwondingen onder een oog. Krassen die haar helaas ook een paar hechtingen hebben gekost en, onnodig te ontkennen, een grote schrik. Ondanks alles besloot haar moeder de hond niet weg te geven, integendeel, ze beweerde dat zijn actie een "legitieme verdediging" was tegen het kleine meisje dat hem lastig viel.

Dus nam de vrouw de verdediging op zich van haar trouwe viervoeter en niet van haar dochter. Bart was blijkbaar niet lekker op de dag van de aanval en wilde gewoon met rust gelaten worden. Het meisje begreep deze behoefte echter niet en probeerde met hem te spelen, zelfs als het dier zich onder een bed verstopte. Toen haalde hij uit naar zijn baasje. "Het was een daad van verdediging - zei Klara - Milana had niet begrepen dat ze hem met rust moest laten. Ze zocht hem, raakte hem aan en ging toen bovenop hem zitten. Daarom reageerde Bart."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Enige tijd na de episode herstelde de kleine thuis, maar de tekenen van wat er was gebeurd, bleven op haar gezicht. Haar moeder besloot echter dat de cockerspaniël bij hen zou blijven en zou er nooit aan denken hem weg te geven. Een beslissing waardoor ze ruzie kreeg met haar man en waarvoor de twee ook gingen scheiden. Toch lijkt de vrouw meer dan ooit overtuigd van haar keuze en stelt ze: Bart blijft in de familie, punt uit.

Toen het eenmaal bekend werd, na het verhaal van Klara op haar sociale netwerken, ontstond er een enorm debat over haar beslissing. Veel gebruikers zeiden dat ze stomverbaasd waren omdat ze hadden besloten de hond thuis te blijven houden, ook al was gebleken dat hij gevaarlijk was. Sommigen noemden haar een slechte moeder en voerden aan dat een rechtbank het kind van haar had moeten afnemen. Anderen daarentegen verdedigden haar en noemden haar een heel goede "moeder" voor haar hond.

In hoeverre kan een viervoeter echter fundamenteel worden in een gezin? We weten hoeveel liefde dieren kunnen geven en hoe geweldig ze zijn, maar als ze gevaarlijk worden voor mensen, vooral kinderen, is het dan juist om ze thuis te houden? Zou jij in haar plaats op dezelfde manier hebben gehandeld of ervoor hebben gekozen de hond weg te doen?

Advertisement