In een rolstoel op slechts 4-jarige leeftijd: een anonieme miljonair betaalt haar operatie en een reis naar Disneyland

Janine image
door Janine

02 Juli 2023

In een rolstoel op slechts 4-jarige leeftijd: een anonieme miljonair betaalt haar operatie en een reis naar Disneyland
Advertisement

Het leven confronteert ons vaak met obstakels die onoverkomelijk lijken, maar soms komt een vrijgevige en fortuinlijke ziel ons tegemoet en biedt ons hoop die verloren leek. Het is op deze momenten dat we de kracht van menselijke vriendelijkheid beseffen en hoe het onze stoutste dromen werkelijkheid kan maken.

Een gebaar van vriendelijkheid, onbaatzuchtige hulp, een woord van aanmoediging kan de loop van ons leven radicaal veranderen en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar een duidelijk voorbeeld van.

via Theepochtimes

Advertisement

Bravest girl 🥰 and the first child to try this new antibiotic 😕 I feel a bit nervous but Emily loves it hoping it turns her hair pink and grows a fluffy tail 🤦🏻‍♀️😂

Pubblicato da Emily’s Dream2walk su Venerdì 23 giugno 2023

Toen bij de vierjarige Emily Anderson hersenverlamming werd vastgesteld, beseften haar ouders dat ze zouden moeten vechten om haar een kans te geven op een gelukkige jeugd. De operatie die haar had kunnen helpen, genaamd selectieve dorsale rhizotomie (SDR), was echter moeilijk te verkrijgen in het Britse gezondheidssysteem.

Vanaf de eerste levensmaanden vertoonde Emily afwijkingen in haar gezondheid en ontwikkeling. Nadat ze verontrustende spasmen hadden waargenomen, besloten haar ouders haar naar het ziekenhuis te brengen. Een MRI onthulde aanzienlijke schade aan de linkerkant van haar hersenen, veroorzaakt door haar vroeggeboorte.

Aanvankelijk dachten specialisten dat Emily nooit zou leren lopen of praten. Vastbesloten om haar droom te vervullen om Emily te zien lopen zonder afhankelijk te zijn van een rolstoel, besloot haar moeder Paula Ratcliffe, 34 jaar, geld in te zamelen om de procedure in het Britse particuliere gezondheidszorgsysteem te financieren. Met nog drie kinderen en een doel van €100.000 verwachtte Paula dat de fondsenwerving lang zou duren.

"Emily is mentaal slim en intelligent; het is alleen haar lichaam dat haar beperkt. Deze operatie zal haar leven drastisch veranderen en is een geweldige kans voor haar. Ze verlangt ernaar om deel te nemen aan activiteiten met haar vriendjes op school en heeft een fantastische groep leraren en vrienden die haar steunen”, legde Paula uit.

Advertisement

Memories to last forever our last day at the parks…. The smile says it all priceless! The most happiest girl ever and she is so grateful for everything. #disneyworld #florida #makingmemories

Pubblicato da Emily’s Dream2walk su Venerdì 3 giugno 2022

Aanvankelijk dacht Paula dat het lang zou duren om dit bedrag te bereiken toen ze de online campagne lanceerde. Echter, onverwachts, slechts 24 uur later, was er een anonieme donateur die aanbood om alle kosten van de operatie te dekken en zelfs de familie een reis naar Disneyland gaf.

Deze genereuze persoon is een miljonair die, geraakt door een noodkreet van een moeder die van haar dochter houdt, heeft besloten zijn steentje bij te dragen om hen beiden gelukkig te maken. Deze daad van solidariteit werd in het geheim gedaan, zonder erkenning te zoeken.

Paula deelde haar verbazing en dankbaarheid voor de anonieme donateur en zei: "Ongeveer 24 uur nadat ik begon met geld inzamelen, kreeg ik een telefoontje met de mededeling dat een geheime donateur had aangeboden om alle kosten te dekken. Deze persoon wenste anoniem te blijven. Het was een totale verrassing, ik had het helemaal niet verwacht."

"Deze persoon is van plan alle medische zorg, behandeling en nazorg te financieren en Emily een reis naar Disneyland te schenken, wat gewoon ongelooflijk is. Er zijn geen woorden om uit te drukken hoe dankbaar we deze persoon zijn en ik ben zo dankbaar dat hij net zoveel in mijn dochter gelooft als ik”, voegde ze eraan toe. Deze genereuze donatie helpt ervoor te zorgen dat een kind leert praten, en kan leren lopen, door alle verwachtingen te overtreffen.

Advertisement