Haar mobiele telefoon valt in het water, maar een beloega geeft hem terug: de video van de scène is surrealistisch

Janine image
door Janine

16 Augustus 2021

Haar mobiele telefoon valt in het water, maar een beloega geeft hem terug: de video van de scène is surrealistisch
Advertisement

Sommige dieren blijken een buitengewone intelligentie te hebben en verbazen ons keer op keer met hun verborgen acties en vaardigheden. Walvissen vertegenwoordigen een zeer intelligente en zelfs volgzamere categorie dieren dan je zou denken, gezien hun grootte. In Noorwegen is gefilmd hoe een beloega de mobiele telefoon teruggeeft aan een journalist. Je leest het goed: de telefoon die in het water was gevallen, werd gepakt door het enorme zoogdier dat, zoals te zien is in de video, het lijkt te willen teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Wat te zeggen, een heel vriendelijk gebaar!

via Washington Post

Advertisement
Haar mobiele telefoon valt in het water, maar een beloega geeft hem terug: de video van de scène is surrealistisch - 1

Maar waar kwam deze “aardige" walvis vandaan? Deze walvis lijkt te zijn verschenen op de open zee in Hammerfest, in Noorwegen, terwijl hij een ongewoon harnas droeg. De aanwezigheid van het harnas suggereerde onmiddellijk dat het dier afkomstig was van de marine, waarschijnlijk van Russische oorsprong. We weten niet zeker waar ze vandaan is ontsnapt, maar op het harnas lijkt duidelijk te staan: "St. Petersburg equipment". Over de herkomst is verder niet veel bekend, maar het vermoeden bestaat dat ze door de Russische marine is getraind.

Advertisement
Haar mobiele telefoon valt in het water, maar een beloega geeft hem terug: de video van de scène is surrealistisch - 2

Terwijl de beloega-walvis ongestoord in de wateren van Noorwegen zwom, gingen Ina Mansika en enkele van haar vriendinnen naar Hammerfest, in de hoop het beroemde zoogdier te kunnen zien. En het is precies in deze context dat het ongelooflijke gebeurde: Ina verloor haar mobiele telefoon in het water, maar de walvis was daar, zwom rond, klaar om hem terug te geven!

Dit is de video van de ongelooflijke scène:

Ina beschreef het tafereel met deze woorden: "We gingen op het dok liggen om naar de walvis te kijken, in de hoop zelfs maar een kleine kans te hebben om haar te aaien. Ik vergat mijn jaszak dicht te doen en mijn telefoon viel in de oceaan. We dachten dat ik hem voor altijd kwijt was, totdat de walvis dook en even later terugkwam met mijn telefoon in haar bek!"

Iedereen was verbaasd over het surrealistische tafereel, maar dat is precies wat er gebeurde!

Advertisement