Ze geeft een dakloze man water en andere mensen volgen haar voorbeeld door een keten van solidariteit te creëren - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze geeft een dakloze man water en andere…
Orang-oetanmoeder grijpt zonnebril van toerist en draagt ​​hem tegenover haar jong

Ze geeft een dakloze man water en andere mensen volgen haar voorbeeld door een keten van solidariteit te creëren

30 Augustus 2021 • Door Janine
1.939
Advertisement

We lezen meestal over rijke mensen die vrij gul schenken aan degenen die het het meest nodig hebben, maar het is algemeen bekend dat je niet rijk hoeft te zijn om goed te doen. Het is niet verrassend dat juist de verhalen van de meest bescheiden donateurs de grootste impact hebben op het geweten van mensen.

Een verhaal dat ons aan het denken kan zetten, is zeker dat van Barbara Mack, een eenvoudige vrouw die, ondanks het feit dat ze in een caravan woont en weinig geld verdient, erg van de geest van delen houdt. Onder Barbara's meest lovenswaardige gebaren is er één die het web is rondgegaan en waarvan we denken dat het het waard is om verteld te worden.

via: Fox News

Het verhaal speelde zich af in Florida: het was een warme zomerdag, Barbara kwam net uit de supermarkt toen ze op een gegeven moment een dakloze man zag die last had van de hitte. Bewogen door de angst dat hij een hitteberoerte zou krijgen, keerde de vrouw terug naar de winkel om twee flessen water voor hem te kopen.

Barbara zag de lange rij en verliet de supermarkt zonder zelfs maar te betalen, en zei tegen de caissière dat ze snel terug zou komen om af te rekenen. Met een gerust hart keerde de vrouw terug naar de buurtwinkel, waar ze onverwachts werd bekritiseerd door een vrouw die haar geërgerd zei dat ze haar geld niet moest verspillen aan het helpen van mensen zoals daklozen en dat ze zich zou moeten schamen.

Het antwoord van Barbara liet uiteraard niet lang op zich wachten: “Ik antwoordde dat ik hem liever water gaf dan een ambulance te bellen”. Niet tevreden, begon de vrouw een echte discussie en vertelde Barbara dat, naar haar mening, bedelen om geld illegaal zou moeten zijn, en beschuldigde haar ervan "de daklozen aan te moedigen bedelaars te blijven".

Teleurgesteld door wat er is gebeurd, luchtte Barbara haar hart in een lange post op haar Facebook-account: "Ik zou me moeten schamen om water te geven aan een arme oude man, wat een dollar kostte, en ik zou in de problemen zijn gekomen alleen maar omdat ik ervoor zorgde dat hij niet flauwviel in deze hitte”.

De mensen die getuige waren van de discussie toonden al hun solidariteit met Barbara en om haar dat te tonen, begonnen ze een "keten van vriendelijkheid" door iets te doneren aan de dakloze: sommigen een broodje, sommigen een ijsje, anderen 20 dollar, en weer anderen water.

Bovendien kreeg Barbara, nadat ze haar gebaar op Facebook had bekendgemaakt, lof van het internet en was ze ook in staat om de harten van veel mensen te raken, van wie sommigen geld schonken aan Barbara's daklozenfonds, terwijl weer anderen een inzamelingsactie zijn gestart om haar te helpen haar caravan op te knappen. Achter Barbara's vriendelijkheid gaat vooral begrip en bewustzijn schuil, omdat ook zij, net als vele anderen, hulp nodig had: “Ik ben heel meelevend, ook ik heb moeilijke momenten gehad. Mensen hebben geprobeerd me te helpen en ik beantwoord dat.”

Soms moeten we, in plaats van te klagen over de daden van altruïsme jegens mensen in nood, gewoon zwijgen en een voorbeeld nemen aan degenen die daarentegen niet spreken... maar in actie komen om van de wereld een betere plek te maken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt