Een dakloze man reist op blote voeten met de bus, een man merkt het en geeft hem zijn schoenen

Janine image
door Janine

30 September 2021

Een dakloze man reist op blote voeten met de bus, een man merkt het en geeft hem zijn schoenen
Advertisement

Veel mensen, om op televisie te verschijnen of beroemdheden te worden, zelfs voor slechts één dag, storten zich in ondernemingen en liefdadigheidsacties alleen voor de bekendheid die daarmee gepaard gaat. Niet iedereen heeft een zuiver hart, en velen lopen vooral het risico om alleen overweldigd te worden door het verlangen om te verschijnen. Gelukkig zijn er mensen die niet om roem geven. Deze mensen zullen de eersten zijn om mensen in nood te helpen, alleen voor het plezier ervan. Soms is de grootste beloning de glimlach van degenen die we helpen. In Surrey, in British Columbia, weet een man in een bus wat het betekent om mensen in nood te helpen, en besluit hij zijn schoenen uit te doen om een ​​dakloze man te helpen.

via CBC News

Advertisement
CBC News

CBC News

De chauffeur van een bus vertelde de episode aan de lokale media. Na een lange werkdag stond hij versteld van de ongekende vriendelijkheid van een man die besloot een dakloze man zonder schoenen te helpen. Zonder iets tegen iemand te zeggen, deed de mysterieuze weldoener zijn schoenen uit en richtte hij ze tot de dakloze man. Zonder na te denken pakte de zwerver de schoenen van de goede man en bedankte hem voor het ongelooflijke geschenk.

Die avond regende het bovendien flink, maar de barmhartige Samaritaan die uit vrije wil besloot anoniem te blijven, kon het niets schelen. Voor hem stond de gezondheid van de dakloze op de eerste plaats en nadat hij ervoor had gezorgd dat de schoenen perfect pasten bij de dakloze, stapte hij uit de bus en liep hij vrolijk naar huis.

Advertisement
CBC News

CBC News

Over de weldoener is echter niets bekend. We weten alleen dat hij 27 jaar oud is en dat hij regelmatig vrijwilligerswerk doet bij de plaatselijke moskee. Naast deze informatie meldde de jongeman eigenlijk niets anders, waaruit bleek dat hij niet in het minst geïnteresseerd was in de complimenten die hij zou krijgen. Voor de 27-jarige was het helpen van een dakloze een heel normaal gebaar en een oprechte dank zou zijn goede werk ruimschoots hebben beloond.

In dit geval zeggen acties meer dan duizend woorden. Wat opvalt is de spontaniteit van zijn gebaar, uitsluitend gedicteerd door zijn hart. Hoevelen van ons zouden tenslotte onze blik ergens anders hebben gericht als ze werden geconfronteerd met een dakloze man zonder schoenen? Voor deze jonge man zou het echter ontoelaatbaar zijn geweest, en wat zijn gebaar nog specialer maakt, is dat hij geen enkele verdienste wilde ontvangen. Kortom, een authentieke grote daad van goedheid jegens anderen.

Advertisement