Een moeder kan geen boodschappen doen om haar dochter te voeden, een man ziet haar en betaalt voor haar

Janine image
door Janine

23 September 2021

Een moeder kan geen boodschappen doen om haar dochter te voeden, een man ziet haar en betaalt voor haar
Advertisement

Het was de eerste keer dat hij die supermarkt binnenliep en toen hij door een gang liep, hoorde hij een moeder tegen haar dochter zeggen: “We kunnen het ons niet veroorloven om vanavond eten te kopen.” Geïntrigeerd draaide de man zich om en zag de tranen van de vrouw op haar gezicht terwijl ze de hand vasthield van het kleine meisje dat haar verbaasd aankeek. In plaats van deze nare situatie de rug toe te keren, besloot hij in te grijpen en het avondeten te betalen. Zijn gebaar, online gepubliceerd, heeft veel sympathie gewekt en velen hebben geprobeerd hem te imiteren. Goedheid kan viraal gaan.

via Understanding Compassion

Advertisement
Bear Taliferro Jr./Facebook

Bear Taliferro Jr./Facebook

Er is niets erger dan de droefheid op het gezicht van je kind te zien nadat je hebt toegegeven dat je je geen warme maaltijd kunt veroorloven. Een tragische situatie die een zeer groot aantal gezinnen treft. Deze situaties van economische tegenspoed worden steeds duidelijker als gevolg van het beleid betreft de lockdown. Voor degenen die dit soort problemen niet hebben, is het vaak makkelijker, goedkoper en minder gênant om de andere kant op te lopen en mensen hun eigen weg te laten vinden. Onbaatzuchtig behulpzaam zijn voor anderen is echter iets dat de geest verrijkt en de wereld om ons heen helpt verbeteren.

Dit gevoel van welzijn is doorgedrongen bij veel mensen die online het verhaal van deze "weldoener" hebben gelezen. De man deed iets heel eenvoudigs, menselijks, maar in deze tijd heel zeldzaam: hij brak de muur van onverschilligheid om de boodschappen te betalen voor een gezin in moeilijkheden.

Advertisement
Bear Taliferro Jr./Facebook

Bear Taliferro Jr./Facebook

"Het was de eerste keer dat ik naar die supermarkt ging", vertelde hij op het net. "Ik hoorde deze vrouw tegen haar dochter zeggen:" We hebben geen geld voor het avondeten." Dus stopte ik. Haar gezichtsuitdrukking maakte duidelijk dat ze zwaar in de moeilijkheden zat en dat ze niet wist hoe ze eruit moest komen. Dus het leek natuurlijk om haar een handje te helpen.” Bij de kassa was deze moeder verrast dat al haar boodschappen betaald werden en - de schaamte van het eerste moment overwinnend - de man terugbetaalde met haar glimlach voor zijn goede daad.

"Toen ik dit verhaal las, was ik ontroerd", schreef een gebruiker. "Op dezelfde dag stond ik aan de kassa van een supermarkt om een ​​oudere man te helpen die niet alles kon betalen wat hij in zijn winkelwagentje had.” Iemand anders schreef in plaats daarvan: "Het is mij ook een keer overkomen. Ik had een dochtertje van 11 maanden en ik verwachtte weer een baby, maar mijn man had geen werk. Boodschappen doen was moeilijk en bij de kassa was ik wanhopig op zoek naar wat munten om te betalen toen de persoon achter mij alles betaalde zonder iets te zeggen. Een engel op mijn pad."

Kortom, het is echt waar dat vrijgevigheid niet alleen viraal kan worden op sociale media, maar ook in het dagelijks leven. Dit zijn de gebaren die echt speciale mensen van ons maken!

Advertisement