"Vrouwen willen graag gecommandeerd worden": de visie van dit paar op het huwelijk wakkert het debat aan

Janine image
door Janine

19 September 2021

"Vrouwen willen graag gecommandeerd worden": de visie van dit paar op het huwelijk wakkert het debat aan
Advertisement

"Als we vrouwen alles laten doen, waar eindigen we dan?", - dit is de samenvatting van Thiago Lopes' gedachten over het huwelijk en, meer in het algemeen, over zijn relatie met het andere geslacht. Op zijn zachtst gezegd een achterhaalde visie die hij deelt met zijn vrouw, alsook de toekomstige moeder van zijn eerste kind, Andressa Urach. Sterker nog, ook zij is het volkomen met haar man eens: voordat ze iets wil doen, vraagt ​​ze Thiago's toestemming en als haar man om wat voor reden dan ook weigert, doet ze het niet. Het echtpaar komt oorspronkelijk uit Brazilië en hun mening over de kwestie heeft tot veel gemengde reacties geleid. Laten we proberen te begrijpen wat hun standpunt is.

Instagram / tnlopes10

Instagram / tnlopes10

Het lijdt geen twijfel dat de twee een heel bijzonder en hecht stel vormen, hoewel hun filosofie over het huwelijk een bron van conflicten kan zijn. Thiago stelt dat vrouwen “graag gecommandeerd worden”, en voegt eraan toe dat vrouwen geneigd zijn om onderdanig te zijn aan mannen. “Hoe absurd zou het zijn als een vrouw de ‘eigenaresse’ van het huis zou zijn?” stelt Thiago, volgens welke vrouwen vooral handelen op basis van emotie en dat bijgevolg "waar een vrouw is die leidt, er altijd verwarring is". De controverse werd nog meer aangewakkerd door Thiago's verklaring dat "de vrouw geen gezag heeft over haar lichaam, maar haar man wel".

Advertisement
Instagram / tnlopes10

Instagram / tnlopes10

Dat van Thiago lijkt precies het macho- en retrograde-standpunt te zijn van degenen die vrouwen als inferieur beschouwen - een wereldbeeld waar elke vrouw tegenwoordig van zou weglopen. Maar zijn we daar zeker van? Model Andressa Urach is zelfs absoluut tevreden met haar idyllische relatie met Thiago. Na de regen van kritiek van internetgebruikers, heeft Andressa in feite iedereen gevraagd haar keuze te respecteren, en ze voegde er met overtuiging aan toe dat ze zou hebben gebeden opdat iedereen een geweldige echtgenoot als Thiago kan vinden.

In feite is het belangrijkste om bewust en beslissend te zijn in je keuzes en als Andressa zich comfortabel voelt in deze relatie, wie zijn wij dan om haar te beoordelen? Maar wat vind jij van dit verhaal? Schrijf het ons in de comments!

Advertisement