Een man koopt een auto voor zijn zoon en betaalt alles in kleine muntjes: het kostte 3 uur en 20 medewerkers om te tellen

Janine image
door Janine

10 September 2021

Een man koopt een auto voor zijn zoon en betaalt alles in kleine muntjes: het kostte 3 uur en 20 medewerkers om te tellen
Advertisement

Tegenwoordig zijn we gewend om aankopen te doen en direct met de kaart te betalen, zonder dat we altijd contant geld bij de hand hebben. Bankbiljetten verouderen, dus laat staan ​​munten: hoe minder we in onze portemonnee hebben, hoe beter we ons voelen, toch? Bedenk in plaats daarvan dat een man in China een showroom binnenliep om een ​​auto voor zijn zoon te kopen en deze volledig met munten kon betalen. Terwijl wij er amper een kop koffie mee kopen! Om het volledige bedrag dat overeenkomt met de prijs van de auto (ongeveer $7880!), te tellen en te verifiëren, was de hulp nodig van 20 medewerkers die er in drie uur tijd in slaagden.

via Twitter / NowThis

Twitter / Now This

Twitter / Now This

De man die de hoofdpersoon van dit verhaal is, komt oorspronkelijk uit de stad Zhoukou, in de provincie Henan, in China, en werkt vermoedelijk op het gebied van meel en granen, want hij verscheen in de autoshowroom met zeventien grote zakken meel gevuld met munten. Om precies te zijn, werd er 51.000 yuan in de zakken geteld, oftewel ongeveer $7.880. De medewerkers van de showroom hadden wat moeite om die betaling te accepteren: het is waar, het blijft geld, maar om alles een voor een te tellen duurde ongeveer drie uur. Twintig medewerkers stelden zich ter beschikking van de ongewone klant, om met dat spaargeld een auto voor zijn zoon te kopen.

Advertisement
Twitter / Now This

Twitter / Now This

Medewerkers werden zelfs gefilmd terwijl ze geduldig alle munten op de grond aan het tellen waren. Veel gebruikers hebben commentaar gegeven op het verhaal dat ze het veel sneller konden doen met een speciale machine, wanneer banken in korte tijd grote hoeveelheden geld moeten tellen. Anderen prezen het geduld en de behulpzaamheid van de winkelmedewerkers, aangezien de meesten van hen in andere winkels dat soort betaling waarschijnlijk zouden hebben afgewezen. Naast hun inspanning moeten we echter de moeite en het ongelooflijke spaarvermogen erkennen van deze vader die koste wat kost een auto voor zijn zoon wilde kopen.

Zou jij zoals deze vader kunnen sparen?

Advertisement