Hij wint bijna een miljoen dollar in de loterij, maar geeft het liever aan zijn familie dan het voor zichzelf te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij wint bijna een miljoen dollar in…
Een conciërge is geschokt als leraren hem een ​​auto geven om naar zijn werk te gaan Hond begrijpt dat zijn baasje zich niet goed voelt: hij opent de drie sloten op de deur en redt zijn leven

Hij wint bijna een miljoen dollar in de loterij, maar geeft het liever aan zijn familie dan het voor zichzelf te houden

11 Oktober 2021 • Door Janine
1.566
Advertisement

Heel vaak kunnen loterijprijzen duizelingwekkende bedragen bereiken, wat de winnaars eeuwige economische gemoedsrust zou kunnen garanderen. Echter, zoals talloze onderzoeken hebben aangetoond, lijkt het erop dat het zo niet gaat. Onderzoek door experts heeft een even indrukwekkend als alarmerend feit aan het licht gebracht: bijna 9 van de 10 winnaars van een loterij worden in korte tijd snel weer arm. Dit gebeurt ongeveer in de eerste 24 maanden na het winnen. Vertaald naar een percentage verkwist 87% van de gelukkigen snel hun geld. Peter Charleton had echter een briljant en onbaatzuchtig idee om ervoor te zorgen dat hij zijn winnende geld zo correct mogelijk zou besteden.

In 2020 nam Peter Charleton, een inwoner van Victoria, in Australië, een prijs van $896.000 mee naar huis dankzij de nationale loterij. Een bedrag waar iedereen gek van zou worden, maar Peter wist het hoofd koel te houden door te bedenken hoe al dat geld te besteden of te investeren. In plaats van achteloos het grootste deel van zijn buit uit te geven, heeft hij besloten om elke cent aan zijn familie, zijn vrienden en alle behoeftige mensen in zijn stad te geven. Een ongelooflijk onbaatzuchtig gebaar dat Peter beroemd maakte in het hele land.

De 47-jarige man besloot het gelukslot te kopen na een evenement waar hij ontzettend blij van werd. Op een dag liet de man, na het tanken, per ongeluk het favoriete zakmes van zijn overleden oom op het dak van zijn auto liggen. Zonder iets te beseffen en na meer dan een uur op de weg te hebben gereden, kon Peter zijn ogen niet geloven toen hij eenmaal uit de auto stapte: zijn mes was op het dak blijven liggen.

Blij met de bijna wonderbaarlijke situatie besloot hij drie loten te kopen en zijn geluk opnieuw te beproeven. Na korte tijd was dit het nieuws: hij had bijna een miljoen dollar gewonnen. Peter kon het niet geloven, zozeer zelfs dat hij zijn prijs niet meteen in ontvangst nam. Hij was ervan overtuigd dat het de zoveelste publiciteitsstunt was en wilde geen verdere teleurstellingen. Nadat hij er echter met zijn familie over had gepraat, realiseerde de man zich dat hij niet in een droom verkeerde: hij had echt gewonnen.

Maar Peter, verbijsterd, had geen idee wat hij met al dat geld moest doen. Hij wist heel goed dat als hij het op de bank liet staan, hij het binnen een paar maanden zou besteden aan het kopen van nutteloze spullen. Dus kwam hij met het beste idee: hij zou een deel van zijn geld aan zijn familie en beste vrienden geven. Het resterende geld zou dan volledig naar het goede doel gaan. “Ik voel me niet op mijn gemak om al dit geld voor mezelf te houden. Ik was veel gelukkiger toen ik wist dat ik dat geld had gegeven aan degenen die het het meest nodig hadden”, zei Peter in talloze interviews.

Advertisement

Nadat hij het grootste deel van zijn geld had weggegeven, had de nobele man genoeg geld om zijn hypotheek af te betalen en een tweedehands auto te kopen. Het was genoeg voor hem.

Kortom, geld maakt niet altijd gelukkig en Peter heeft het ons voorbeeldig weten te bewijzen. Een man met een groot hart, aan wie we allemaal een voorbeeld zouden kunnen nemen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt