Ze werd jarenlang gepest vanwege haar huidskleur: nu is ze een zeer succesvol model - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze werd jarenlang gepest vanwege haar…
Onbekende laat een briefje en 10 euro achter buiten de bar waar hij iets had gestolen: “Neem me niet kwalijk, ik had geen geld en ik had honger” Hoe voelt een kind zich als hij zijn ouders steeds ruzie ziet maken?

Ze werd jarenlang gepest vanwege haar huidskleur: nu is ze een zeer succesvol model

17 Oktober 2021 • Door Janine
2.240
Advertisement

Hoewel we vanuit sociaal en inclusiviteitsoogpunt in veel meer geëvolueerde tijden leven, lukt het niet om het probleem van racisme en onwetendheid volledig uit te roeien. In de meeste gevallen veroorzaakt door een laag opleidingsniveau en opvoeding, kan het echt onaangename effecten en gevolgen hebben voor de ongelukkige "slachtoffers" van haat tegen diversiteit. Of het nu gaat om de huidskleur of om iemands oriëntatie of manier van kleden, racisme kan vele gezichten hebben, de een gemener dan de ander...

via: People

Eén ding weet Khoudia Diop heel goed, een meisje geboren in Senegal dat op 15-jarige leeftijd naar Frankrijk verhuisde, waar ze echter een heel moeilijke tienertijd doormaakte. Het meisje zegt dat ze keer op keer het slachtoffer is geweest van onaangename episodes van racisme, en dit alles vanwege haar huidskleur. Een traumatische ervaring die haar diep heeft getekend en die haar tegelijkertijd de kracht heeft gegeven om door te gaan en haar leven ten goede te veranderen.

Het meisje zei: "Soms schaamde ik me zo voor mijn uiterlijk dat ik uren onder de douche stond te huilen om te proberen mijn huid af te spoelen. Maar toen ik zeventien was, wilde ik de dingen veranderen; ik wilde mezelf uitdrukken met de fotografie en ook de schoonheid van gekleurde vrouwen vieren, reizen en ongelooflijke kansen krijgen.” En zo was het ook voor Khoudia.

Ze liet de dagen van huilen, pesten en wanhoop achter zich en volgde het pad van de mode en kreeg meer dan 500.000 volgers op Instagram, die haar nu de "Godin van de Melatonine" noemen!

Advertisement

Een bijnaam die op een ietwat ironische manier werd gegeven, maar die tegelijkertijd alle schoonheid van de donkere huidskleur wil vieren en alle zwarte meisjes op deze wereld wil aanmoedigen zich niet te schamen voor hoe ze zijn, om met vasthoudendheid verder te gaan en hun dromen te verwezenlijken, ondanks de mensen die hen in het verleden hebben gepest of slecht behandeld vanwege hun uiterlijk. Er is geen betere wraak dan voldoening te hebben in het leven terwijl eerder niemand vertrouwen in je had: "Een van mijn doelen is om al mijn donkere zussen daar buiten te laten glimlachen en ze te laten begrijpen dat er geen standaard voor schoonheid is. Niemand mag ons vertellen hoe we zouden moeten zijn. Begin te schitteren, meiden!"

Nu is dit prachtige meisje dat gepest werd veranderd in een haute couture model dat niet langer bang is om de hele wereld al haar bijzonderheden, al haar buitengewoonheid, zonder filters en zonder leugens te laten zien; wat dit meisje tenslotte deed om het verdriet en de trauma's van pesten weg te nemen, was haar eigen droom na te jagen en deze ondanks alles en iedereen concreet te maken.

En dat is niet niks!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt