Dit model weigert de rekening in het restaurant te delen met een man: "Een heer moet genereus zijn" - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit model weigert de rekening in het…
Deze hond controleert elke nacht of zijn baasjes slapen: een praktisch perfecte “oppas” 15 mensen die oude foto's opnieuw wilden maken om de schoonheid van vervlogen tijden te vieren

Dit model weigert de rekening in het restaurant te delen met een man: "Een heer moet genereus zijn"

21 September 2021 • Door Janine
2.536
Advertisement

In onze samenleving is er altijd een groot onderscheid in rollen tussen mannen en vrouwen geweest, bijvoorbeeld door de meest geschikte banen voor de een of de ander te benoemen. Dit zijn genderstereotypen die elk gebied van ons leven beslaan en die in ons geworteld zijn, maar die we ondanks alles elke dag proberen te ontkrachten en te verzachten. Helaas is er echter geen gebrek aan nostalgici of de meer traditionalisten, die nogal onverzoenlijk blijven over hoe een man zich moet gedragen of hoe een vrouw zich moet kleden. Wat voor ophef zorgde, waren de woorden van een vrouw, het Chileense model Adriana "Leona" Barrientos, die in niet mis te verstane bewoordingen verklaarde dat ze niet met een man kon zijn die haar zelfs maar een deel van de rekening in het restaurant laat betalen: "Een heer moet genereus zijn!".

Het Chileense model Adriana Barrientos lijkt een wat ouderwets concept van “gentleman” te hebben, zozeer zelfs dat een man niet als zodanig kan worden gedefinieerd als hij een vrouw de rekening laat betalen, of zelfs maar een klein deel ervan. Toch zijn er veel vrouwelijke veroveringen die vrouwen door de geschiedenis heen hebben uitgevoerd, waarbij ze erin zijn geslaagd zelfs situaties te ondermijnen die beslist nadeliger zijn. Maar Adriana Barrientos vindt het allemaal getuigen van een slechte smaak: "Het is alsof je een klap in je gezicht krijgt", zei ze in een interview.

Voor het Zuid-Amerikaanse model moet “genereus” het sleutelwoord zijn dat haar ideale man kenmerkt: “Mannen moeten genereus zijn met vrouwen”. De rekening betalen in het restaurant is voor Adriana synoniem met een echte heer zijn.

We hebben inderdaad geleerd dat "het niet erg aardig is" om een ​​vrouw in het restaurant te laten betalen, maar afgezien van enkele specifieke gevallen, waarom zou de man altijd de kosten moeten dragen? Maar Adriana kent duidelijk geen halve maatregelen.

Advertisement

Toch zijn er zoveel situaties waarin een man kan en moet bewijzen dat hij een heer is, dat de helft van de restaurantrekening misschien niet bovenaan de lijst staat. Wat vind jij? Geloof je nog steeds dat, in een tijd waarin vrouwen veel meer vrijheid en "macht" hebben bereikt, de man zich nog steeds aan deze regels moet houden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt