Zakenvrouw verdient hetzelfde salaris als haar werknemers: “Met de winst heb ik een nieuwe auto voor hen gekocht”

Janine image
door Janine

22 September 2021

Zakenvrouw verdient hetzelfde salaris als haar werknemers: “Met de winst heb ik een nieuwe auto voor hen gekocht”
Advertisement

Op een historisch moment waarin de economische crisis heerst en veel arbeiders over de hele wereld terecht klagen over het minimumloon dat ze aan het einde van de maand ontvangen, zijn er verhalen van bedrijven en ondernemingen die ons een zucht van verlichting doen slaken en ons weer laten geloven in rechtvaardigheid op de werkvloer, gelijke kansen en de goedheid van "bazen". Wat Madeline Pendleton, een jonge influencer en eigenaresse van een inclusieve kledinglijn, zei, stemde veel mensen tot nadenken…

via Madeline Pendleton/TikTok

Advertisement
Madeline Pendleton/TikTok

Madeline Pendleton/TikTok

Madeline Pendleton vertelde in een bericht op haar TikTok-profiel hoe haar digitale bedrijf is georganiseerd en dat ze hetzelfde salaris verdient als haar werknemers: "Hoe zou je leven zijn als jij en je werknemers niet hetzelfde zouden verdienen? Ik verdien $600.000 per jaar, ik heb 7 fulltime medewerkers en 4 parttime medewerkers. Als werkgever verdien ik 70.200 dollar per jaar, net als mijn medewerkers. Dat doen andere werkgevers hier in Los Angeles ook."

Het minimumloon in de omgeving van Los Angeles is namelijk 14,25 dollar per uur, als Madeline dit tarief had toegepast op haar 11 werknemers en als ze de rest voor zichzelf had gehouden, zou ze de personeelskosten drastisch hebben verlaagd op $177.000 per jaar, waardoor ze een salaris van $420.000 zou overhouden.

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

Degenen die haar ervan beschuldigden alle winst van haar bedrijf voor zichzelf te houden, diende Madeline van repliek en legde uit hoe ze die betaling in plaats daarvan gebruikte: "Ik heb hetzelfde salaris als alle anderen. Als er gedurende het hele jaar extra winst is, doen we daar allemaal dingen van. Nadat we bijvoorbeeld een enorme winst hadden gemaakt met een recente verkoop, kochten we voor iedereen die het nodig had een nieuwe auto en betaalden we de resterende autoleningen voor alle anderen af. We hebben ook een optie ingevoerd voor mensen die geen rijbewijs hebben, door hen te zeggen: “Hé, als dit in de toekomst verandert en je wilt je rijbewijs halen, dan krijg je een auto.” Dus ja, zo doen we dat en we blijven zo dicht mogelijk bij nul. Er is geen winst meer maar die verdelen we het hele jaar door."

Madeline Pendleton heeft gelijk: economische gelijkheid moet in de eerste plaats op de werkvloer worden bestreden!

Advertisement