Op 17-jarige leeftijd wint ze £1 miljoen in de loterij, maar heeft er dan spijt van: "Veel geld hebben heeft mijn leven verpest"

Janine image
door Janine

29 September 2021

Op 17-jarige leeftijd wint ze £1 miljoen in de loterij, maar heeft er dan spijt van: "Veel geld hebben heeft mijn leven verpest"
Advertisement

Wat zou je doen als het geluk plotseling aan je zijde was en jouw lot je een recordwinst opleverde? Je zou niet alleen verwachten dat er een mooie stapel geld op je zou wachten, maar ook de zware last om te kiezen hoe je het het beste kunt gebruiken: zou je het allemaal zomaar uitgeven of je dromen waar willen maken? Zou je het opzij zetten om een ​​solide en stabiele toekomst te verzekeren? Of zou je een deel ervan gebruiken om goed te doen voor de samenleving? De ervaring van dit meisje, die nu 25 is, zal je doen nadenken over de voordelen van het winnen van de loterij...

via The Sun UK

Advertisement

Jane Park is een 25-jarig Schots meisje dat in 2013 een van de beroemdste tieners in het Verenigd Koninkrijk werd: toen ze nog maar 17 was, werd ze het jongste meisje in het land dat de nationale loterij won dankzij een bijzonder gelukkig lot. Jane had tot haar grote verbazing maar liefst £1 miljoen gewonnen; een exorbitant bedrag voor een meisje van slechts zeventien, maar het kan een tweesnijdend mes zijn.

Jane zei namelijk dat ze dit enorme bedrag had verspild aan cosmetische chirurgie, de aankoop van onroerend goed en een heleboel nieuwe en luxe kleding; maar na verloop van tijd onthulde het Schotse meisje met tegenzin dat al dat geluk haar absoluut geen goed had gedaan...

Advertisement

Dit is wat Jane Park jaren na het winnen van de nationale loterij vertelde: "Zoveel geld hebben gewonnen heeft mijn leven verpest. Ik dacht dat alles tien keer beter zou zijn, maar in plaats daarvan gebeurde het tegenovergestelde. Het is tien keer erger dan eerst. Ik zou willen dat ik dat geld nooit had gewonnen. Mijn leven zou zoveel eenvoudiger zijn geweest. Nu kijken mensen naar me en zeggen: "Ik wou dat ik jouw geld en je leven had", maar ze beseffen mijn constante stress niet. Ik heb veel materiële bezittingen, dat is waar, maar verder is mijn leven leeg. Wat is het doel van mijn bestaan?"

Nu is Jane van plan een klacht in te dienen tegen Camelot, het Britse loterijbedrijf EuroMillions: "Ik vind dat je alleen met de loterij mee zou mogen spelen als je 18 jaar oud bent, ik was nog niet meerderjarig toen ik de miljoen pond won..."

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Het bedrijf Camelot van haar kant reageerde echter met grote verbijstering op het voornemen van het meisje om hen aan te klagen: "We hebben regelmatig contact gehad met Jane om haar te ondersteunen. Maar het is altijd de winnaar die moet accepteren om deze steun te ontvangen. Het lijkt ons gewoon de klacht van een meisje dat een groot bedrag heeft gewonnen en nu in een existentiële crisis zit!"

Wat is jouw mening over het ongelooflijke verhaal van Jane Park? Heeft ze gelijk om het bedrijf dat de staatsloterij runt aan te klagen of is het gewoon nogal kinderachtig?

Advertisement