Een stel verandert het leven van een dakloze door hem uit te nodigen om in de tuin van hun huis te wonen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een stel verandert het leven van een…
Oma koopt een puppy voor haar kleinzoon waar hij voor aan het sparen was: een ontroerende verrassing Ze zijn pas 35 jaar oud maar zijn al grootouders geworden:

Een stel verandert het leven van een dakloze door hem uit te nodigen om in de tuin van hun huis te wonen

16 Oktober 2021 • Door Janine
1.858
Advertisement

Gebeurtenissen kunnen ook mensen met waarden in de ellende storten. Samenvattend is dit de ervaring van een Amerikaanse dakloze die - na het sluiten van zijn tankstation - in een steeds moeilijker wordende economische situatie terechtkwam, waardoor hij op straat moest leven. Maar, juist op straat, ontmoette hij iemand die naar hem luisterde, zijn moeilijkheden begreep en hem tegemoet kwam, waardoor hij in een deel van zijn tuin kon wonen.

Op deze manier werd een nieuwe vriendschap ontstaan en slaagde een dakloze erin zich te stabiliseren zodat hij zijn leven kon hervatten.

via: CBC

Kim Cormier uit Kingston, Ontario is een 35-jarige verzekeraar met een vaste baan. Nooit had ze gedacht dat ze een dakloze tot een van haar beste vrienden kon rekenen. Toch overwon Kim alle vooroordelen over deze mensen toen ze de 46-jarige David McDonald ontmoette, een man die getekend was door een reeks ongelukkige gebeurtenissen.

Op een zonnige Canadese ochtend begaf Davids motor het net voor het huis van Kim. Omdat de motor kapot was, vroeg hij haar om op zijn bagage te letten, zodat hij naar een monteur kon gaan en een reserveonderdeel kon krijgen om het voertuig te repareren. Toen hij weer op de motor stapte, ontdekte hij dat Kim een ​​lunch voor hem had ingepakt samen met haar vriend Andrew.

Zo leerden deze jongeren het verhaal kennen van David, de eigenaar van een benzinepomp die een paar jaar geleden - helaas - failliet was gegaan. Met de komst van ernstige economische problemen was Davids huwelijk ook op de klippen gelopen, waardoor zijn leven op drift was geraakt.

Een situatie die in de loop van de tijd dermate was verslechterd dat David gedwongen werd op straat te leven en de vernedering te ondergaan de liefdadigheid van voorbijgangers te moeten aanvaarden. Ondanks de moeilijkheden probeerde Andrew geen gebruik te maken van de voorzieningen die de gemeente voor daklozen had opgezet, omdat hij in zijn leven buitenshuis had ontdekt dat er mensen waren die in veel slechtere omstandigheden verkeerden dan de zijne.

Zo ontdekten Kim en Andrew Davids goede ziel en zijn lieve en onderdanige karakter. De jongeren waren zo onder de indruk van het verhaal van de man dat ze aanboden hem te helpen. Aanvankelijk bood Kim hem schoenen en kleding aan die ze niet meer droeg, evenals een nieuwe rugzak om zijn weinige bezittingen in te kunnen doen.

Advertisement

Ten slotte stelde Kim voor om te blijven slapen in een deel van de tuin met een tent. Op deze manier kon David een tijdje gebruik maken van de faciliteiten van het huis terwijl hij op een veilige plek woonde. Een tijdelijke oplossing die zo voldoening gevend bleek te zijn dat David McDonald een crowdfundingcampagne lanceerde om te proberen een microhuis te kopen dat hij kon gebruiken in plaats van de tent. Een aanzienlijke financiële onderneming, aangezien het $18.000 kost om een ​​dergelijke structuur aan te schaffen.

Verrassend genoeg was de campagne zeer succesvol waarbij een onbekende, na het lezen van zijn verhaal, besloot een bedrag van $2.500 bij te dragen: "Al deze golf van solidariteit en vrijgevigheid heeft tranen in mijn ogen en kippenvel bezorgd, ik kon het echt niet geloven!”

Dit heet onvoorwaardelijke vrijgevigheid, geweldig!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt