Onbekende laat een briefje en 10 euro achter buiten de bar waar hij iets had gestolen: “Neem me niet kwalijk, ik had geen geld en ik had honger” - BekijkDezeVideo.nl
x
Onbekende laat een briefje en 10 euro…
Ze stopt om een ​​blinde man te helpen bij het aanhouden van een taxi: ze weet niet dat haar vriendelijke gebaar werd vastgelegd Ze werd jarenlang gepest vanwege haar huidskleur: nu is ze een zeer succesvol model

Onbekende laat een briefje en 10 euro achter buiten de bar waar hij iets had gestolen: “Neem me niet kwalijk, ik had geen geld en ik had honger”

17 Oktober 2021 • Door Janine
2.305
Advertisement

We leven in een wereld waar de kloof tussen armoede en rijkdom helaas groter en duidelijker wordt. Er zijn miljonairs en er zijn er die niet eens wat brood hebben om de honger te stillen. Stelen omdat je honger hebt mag niet als een misdaad worden beschouwd, maar het is ook waar dat stelen absoluut niet gerechtvaardigd mag worden. In een bar in Pistoia (Italië) publiceerde de eigenaar een foto met een biljet van tien euro en een briefje achtergelaten door een onbekende die een paar dagen daarvoor klaarblijkelijk iets te eten had gestolen. In het briefje verontschuldigt de onbekende zich voor het stelen in de bar en rechtvaardigt hij zichzelf door te zeggen dat hij erg hongerig was.

“Goedemorgen, neem me niet kwalijk, op een ochtend had ik honger en ik had geen geld. Bedankt" - dit is het briefje, achtergelaten door een onbekende, die 10 euro achterliet om zijn schuld af te betalen een paar dagen eerder in een bar in Pistoia. De eigenaar van de bar vond het excuusbriefje net buiten zijn restaurant. De excuses spreken voor zich: iemand had wat croissants uit de bar gestolen omdat hij honger had en probeerde het nu goed te maken, door het te betalen en de eigenaar te bedanken.

Een waardig gebaar dat indruk maakte op zowel de eigenaar van de bar als de eigenaren van andere winkels. "Het is iets dat ons erg raakte”, zei hij, eraan toevoegend dat hij deze mysterieuze persoon een baan zou aanbieden: "We zullen een bord maken dat we buiten zullen ophangen en hopen deze persoon een baan te kunnen aanbieden. Aan iemand met zo'n waardigheid is het goed om nog een kans te geven".

Advertisement

Een verhaal dat de hoop voor de toekomst van de mensheid herstelt, ondanks het feit dat de economische en sociale situatie in veel landen van de wereld voor sommige mensen nog steeds erg onstabiel is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt