"Kleding heeft geen geslacht!": sommige docenten gaan met rokken aan naar school om jongeren tolerantie te leren - BekijkDezeVideo.nl
x
"Kleding heeft geen geslacht!": sommige…
Een toekomstige moeder adopteert een zwangere zwerfkat: ze bevallen uiteindelijk op dezelfde dag Hij parkeert per ongeluk op een privé-weg: de eigenaren blokkeren de auto en vragen geld voor het “vrijgeven”

"Kleding heeft geen geslacht!": sommige docenten gaan met rokken aan naar school om jongeren tolerantie te leren

23 Oktober 2021 • Door Janine
2.772
Advertisement

Kleding heeft geen geslacht. Dit is het motto dat steeds meer wordt verspreid op scholen in heel Spanje; natuurlijk zijn we allemaal opgegroeid in een samenleving die ons het idee heeft bijgebracht dat sommige kledingstukken noodzakelijkerwijs door jongens moeten worden gedragen, en andere door meisjes. Niets is meer verkeerd, aangezien er geen natuurlijke regel is waardoor een man geen rok mag dragen en een vrouw een jas met stropdas. Sommige Spaanse leraren hebben nagedacht over het bestrijden van dit vooroordeel dat "schadelijke" gevolgen kan hebben...


Het gebeurde allemaal nadat de 15-jarige student Mikel Gomez van school werd gestuurd en gedwongen werd naar een psycholoog te gaan omdat hij een rok droeg in de les; deze discriminatie werd allemaal gedocumenteerd op het TikTok-profiel van de jongen, wat een enorme mediaophef veroorzaakte tussen mensen die de kant van de beslissing van de schoolleiders kozen en degenen die in plaats daarvan de jongen steunden. Dankzij de strijdbaarheid van Mikel Gomez ontstond de online beweging "La Ropa No Tiene Genero", oftewel “Kleding heeft geen geslacht”, die al die mensen, die niet noodzakelijkerwijs tot de LGBTQ-oriëntatie behoren, aanmoedigt om de kleding te dragen die ze het liefste dragen, of dit nu een rok of een spijkerbroek is.

In de loop van de tijd hebben veel schoolleraren uit Spanje ook nagedacht over het ondersteunen van de beweging, zoals José Pinas, Manuel Ortega en Borja Velúquez, allemaal jonge docenten die persoonlijke discriminatie aan de lijve hebben ondervonden vanwege hun oriëntatie en nu ook een rok dragen in de klas als teken van protest.

Docent José Pinas legde op Twitter uit: "Twintig jaar geleden heb ik geleden onder vervolging en beledigingen vanwege mijn oriëntatie in de instelling waar ik nu professor ben. Ik wil me aansluiten bij de kwestie van student Mikel, die werd weggestuurd en naar een psycholoog werd gestuurd omdat hij in een rok naar de les ging. Nu draag ik hem ook in de klas met mijn leerlingen!”

Wat vind je van deze beweging, geboren en getogen in Spanje? Denk je dat het juist is om onze kinderen op te voeden tot verdraagzaamheid en de rijkdom van diversiteit in een samenleving die, ondanks dat ze voortdurend evolueert, nog steeds worstelt om gelijke rechten en waardigheid voor minderheden te laten gelden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt