Ze doet alsof ze rijk is en slaagt erin om 21 dagen gratis te eten, drinken en slapen

Janine image
door Janine

01 November 2021

Ze doet alsof ze rijk is en slaagt erin om 21 dagen gratis te eten, drinken en slapen
Advertisement

Wie heeft er niet minstens één keer in zijn leven de vreugde en sensatie willen ervaren om een ​​hele dag miljonair te zijn? Stel je voor dat je 24 uur lang veel geld beschikbaar hebt en alles kunt kopen zonder dat je je portemonnee hoeft te openen. Er is een Chinees meisje dat een zeer interessant sociaal experiment heeft opgezet dat aantoont hoe schijn kan bedriegen en dat dit laatste vele deuren kan openen...

via CMGM.Net

Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Dit Chinese meisje genaamd Zou Yaqi, afgestudeerd aan de Centrale Academie voor Schone Kunsten in Peking, wilde de protagonist zijn in een sociaal experiment dat ze zelf had gecreëerd om de wereld te bewijzen dat een verzorgd uiterlijk, ogenschijnlijke merkkleding en nep-juwelen onverwachte deuren kan openen op de meest luxueuze plekken in de stad Peking. En dus bracht dit meisje 21 dagen door in de Chinese hoofdstad en deed ze zich voor als een zeer rijke vrouw, en niemand merkte het "bedrog" op.

Zou Yagi zei dat ze in luxe hotels verscheen met nep-designertassen, nep-juwelen en een heel verzorgd uiterlijk; natuurlijk moest ze om al die tijd in de stad Peking te overleven op de een of andere manier "bezuinigen": ze profiteerde van de gratis snacks die haar in winkelcentra werden aangeboden en om te slapen, in plaats van te betalen voor een eenvoudige hotelkamer, zakte ze op banken neer in de gangen van luxehotels, door zich voor te doen als hun vaste klant...

Advertisement
MaxPixel

MaxPixel

Om zich onder te dompelen in de high society en 21 dagen te overleven zonder iets te betalen, is een goed uiterlijk en weten hoe je een mooie jurk moet dragen voldoende, en zullen de anderen erin trappen: "Met dit aspect zal elke deur voor je openen. Je kunt dure sieraden passen in luxe winkels, zelfs als je weet dat je ze uiteindelijk niet kunt kopen. Als op een feestje de foie gras-snacks op zijn, wees dan gerust dat de ober een oogverblindende glimlach zal hebben en de chef zal vragen om er wat voor je klaar te maken, alleen omdat jij hem erop hebt gewezen!"

Aan het einde van het experiment leerde Zou een zeer belangrijke maar tegelijkertijd zeer trieste les: "Het is triest om te zien hoe deze dingen en privileges worden verdeeld op basis van het uiterlijk van de mensen, dat wil zeggen voor degenen die behoren tot de rijke klasse."

Een sociaal experiment dat ons nogmaals laat zien dat schijn helaas alles is.

Advertisement