Vrouw vervult haar levensdroom en bevalt op 61-jarige leeftijd van een dochter

Janine image
door Janine

02 November 2021

Vrouw vervult haar levensdroom en bevalt op 61-jarige leeftijd van een dochter
Advertisement

Het verlangen van een vrouw naar het moederschap kan in de loop der jaren niet worden gedoofd; wie besluit een kind te willen, zal nooit stoppen met vechten om dit te realiseren. Veel vrouwen die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden, kunnen naar de rechtbank gaan om in aanmerking te komen voor adoptie, of ze kunnen hun toevlucht nemen tot andere technieken, zoals IVF. Vandaag willen we je het verhaal vertellen van Ana Maria Pontelo Moreira, een vrouw die op 61-jarige leeftijd haar droom wist te vervullen...

via Globo 1

Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Ana Maria Pontelo Moreira is 61 jaar en woont in Brazilië; haar hele leven probeerde ze zwanger te worden en zo een kind van zichzelf te hebben, maar op de natuurlijke manier leek het niet te werken; zo besloot de vrouw in 2013 pleegmoeder of adoptiemoeder te worden, maar zonder succes, daarna stapte ze uiteindelijk naar de rechtbank om met de procedure te beginnen om in-vitrofertilisatie te kunnen starten (in het Zuid-Amerikaanse land is de leeftijdsgrens voor een vrouw om toegang te krijgen tot deze procedure 50 jaar, ze was toen al 60).

In-vitrofertilisatie is een medische techniek die erin bestaat mannelijke gameten te verzamelen, zodat de bevruchting in het laboratorium wordt uitgevoerd en ze vervolgens naar de baarmoeder worden overgebracht. Vervolgens leidt de echo het medische team naar het exacte punt waar het embryo moet worden geplaatst, meestal ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de baarmoeder, waarna na ongeveer 12 tot 14 dagen een vervolgonderzoek wordt uitgevoerd. of de methode van in-vitrofertilisatie succesvol was of niet. En voor Ana Maria ging alles gelukkig goed!

Advertisement
Max Pixel/Not The Actual Photo

Max Pixel/Not The Actual Photo

De zwangerschap van Ana Maria Pontelo Moreira duurde 39 weken, constant gevolgd en gecontroleerd door het medische team van de vrouw; de Braziliaanse nieuwe moeder, die dankzij in-vitrofertilisatie het leven schonk aan een jongen genaamd Ian, zei dat de zwangerschap heel goed verliep ondanks haar “vergevorderde" leeftijd: slechts een paar episodes van zwangerschapsdiabetes en frequente rugpijn; alle symptomen werden goed behandeld door de artsen die haar volgden.

Wat een ongelooflijk verhaal dat van Ana Maria, die op 61-jarige leeftijd, na tientallen jaren wachten, erin slaagde haar droom te vervullen: een zorgzame moeder worden!

Advertisement