Schoolbuschauffeur volgt zijn instinct en redt 30 kinderen van een vreselijk ongeluk

Janine image
door Janine

12 November 2021

Schoolbuschauffeur volgt zijn instinct en redt 30 kinderen van een vreselijk ongeluk
Advertisement

Een held is niet iemand die met bovennatuurlijke krachten, een mantel en een maillot goed doet voor mensen in nood door voor eens en altijd de misdaad te bestrijden; we laten deze fantasierijke individuen over aan de stripwereld. Wij geloven dat een held degene is die in noodsituaties van grote moeilijkheden in staat is om op de meest onverwachte manier daden van vrijgevigheid, empathie, solidariteit en grote moed in praktijk te brengen. Alledaagse helden zijn degenen die hun leven leiden als gewone mensen, maar die een enorm hart en vooruitziendheid in zich hebben...

via News 4

Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Vandaag willen we je het verhaal vertellen van Dustin Anders, een vader van een gezin die al vier jaar, als bijbaantje, elke ochtend de kleine leerlingen van de basisschool van zijn stad naar school brengt als chauffeur van de schoolbus. Een fatsoenlijke en zeer eervolle baan, die deze man bijzonder trots maakt op wat hij kan betekenen voor deze kinderen, de toekomst van de samenleving.

Op 27 oktober 2021, terwijl Dustin met zo'n 30 kinderen aan boord in zijn schoolbus reed, ging er iets mis en leek het vervoermiddel maar niet verder te willen; gelukkig reageerde Dustin kordaat om hem aan de kant van de weg te stoppen, ver weg van de drukte op de Interstate...

Advertisement

Dustin Anders wist niet dat het de levens van de kinderen zou redden als hij die schoolbus aan de kant van de drukke weg zou stoppen en elke leerling uit het vervoermiddel zou halen. Na een paar minuten dat hij en de kinderen zaten te wachten tot hun respectievelijke ouders hen zouden ophalen, merkte een 18-wielig voertuig dat te snel op straat reed, blijkbaar niet dat de schoolbus pech had aan de Interstate, en hij botste er dus bovenop; gelukkig waren zowel de chauffeur als alle kinderen buiten levensgevaar en al ver van de ongelukkige bus.

Allemaal dankzij het instinct van Dustin Anders, die de vooruitziende blik had om de schoolbus met pech aan de kant van de drukke weg te parkeren, alle 30 kleine passagiers die van school terugkeerden in veiligheid bracht en een botsing met de vrachtwagen vermeed die het leven van de kinderen in gevaar had kunnen brengen.

De ouders noemen hem een held, maar Dustin voelt zich helemaal geen speciaal persoon, gewoon iemand die zijn plicht heeft gedaan: "Noem me geen held, mijn taak is simpelweg om voor de kinderen te zorgen."

Feit is dat deze dappere schoolbuschauffeur het juiste deed, instinctief handelde en 30 kinderen heeft gered: dat is nogal wat!

Advertisement