Een jonge vrouw deelt haar vreugde over het feit dat ze haar eerste huis heeft gekocht: "Het is niet gestuct, maar het is tenminste helemaal van mij"

Janine image
door Janine

15 November 2021

Een jonge vrouw deelt haar vreugde over het feit dat ze haar eerste huis heeft gekocht: "Het is niet gestuct, maar het is tenminste helemaal van mij"
Advertisement

Kinderen verlangen op een bepaald moment in hun leven naar hun eigen onafhankelijkheid en streven ernaar een eigen leven op te bouwen, net als hun ouders. Hoewel er veel gezinnen zijn die erin slagen hun kinderen te ondersteunen op hun weg naar onafhankelijkheid, kunnen vele anderen nauwelijks eten op tafel krijgen. Voor veel jongeren is het niet gemakkelijk om het huis uit te gaan en te streven naar op zichzelf te wonen, net als "echte volwassenen", en de reden is vooral economisch. Analía Barrios, een jonge vrouw van 24 jaar, heeft echter laten zien dat met hard werken en constante toewijding dromen uitkomen: ze zullen niet perfect zijn, maar langzaamaan worden alle doelen bereikt... ook perfectie!

via Facebook / Analia Barrios

Analía Barrios wilde, zoals veel jonge mensen, op zichzelf gaan wonen, vooral om niet op de schouders van haar moeder te wegen, die al wat moeite had om beide te onderhouden. Analia komt in feite, in tegenstelling tot andere jongeren, uit een arm gezin in Paraguay en woonde met haar moeder op een zeer bescheiden plek. Om haar droom waar te maken, hoopte of wenste Analia niet alleen dat de dingen zouden veranderen, maar ze heeft er ook hard voor gewerkt: 6 jaar lang heeft ze gewerkt en gespaard, tot de dag dat ze een eigen huis kon betalen. Trots liet ze zich op een foto op Facebook zien aan het voeteneind van het bed, in haar nieuwe en bescheiden huis:

"Het is niet gestuct, je kunt de geperforeerde bakstenen en het tinnen dak zien, maar het is mijn huis en ik ben van niemand afhankelijk", schreef Analía, eraan toevoegend dat alles met hard werken kan worden gerealiseerd. De nieuwe meubels komen binnenkort, langzaamaan.

Advertisement

Haar huis is nog steeds heel eenvoudig, maar het was een verovering die de jonge vrouw met eerlijkheid en vastberadenheid heeft bereikt en dat is het belangrijkste. Haar post ging viraal en bereikte veel andere jonge mensen die, net als zij, dromen van hun eigen huis; veel volwassenen identificeerden zich ook met haar vastberaden houding en haar opofferingen. Aan iedereen die onafhankelijk wil zijn, adviseert Analia om vroeg te beginnen met sparen en nooit op te geven. We kunnen het alleen maar met haar eens zijn: geweldig!

Advertisement