Ze bereidt het kerstdiner drie maanden van tevoren voor om niet alles op het laatste moment te doen: "Ik wil kerst zonder stress beleven"

Janine image
door Janine

26 November 2021

Ze bereidt het kerstdiner drie maanden van tevoren voor om niet alles op het laatste moment te doen: "Ik wil kerst zonder stress beleven"
Advertisement

Ben je een bijzonder angstig persoon die de neiging heeft om al het mogelijke heel goed van tevoren te plannen? Dan is dit ietwat absurde verhaal precies iets voor jou. In Groot-Brittannië woont een vrouw en moeder van een gezin die de wereld rondgaat “als gevolg" van haar beweringen over het organiseren van het langverwachte kerstdiner thuis. De vrouw onthulde dat ze drie maanden van tevoren al wat gerechten heeft gekocht die ze op de avond van 25 december aan haar gasten zal serveren!

via The Sun UK

Miia Ranta/Wikimedia - Not The Actual Photo

Miia Ranta/Wikimedia - Not The Actual Photo

De vrouw heet Kate Hall, woont in Orpington, is 35 jaar en moeder van twee kinderen; gelukkig getrouwd met Matt, onthulde de vrouw dat ze niet per se het type superplanner is en de neiging heeft om dingen ruim van tevoren te plannen, maar toch is ze drie maanden voor de datum al begonnen met het "voorbereiden" van het diner op 25 december om niet "met teveel stress" de kerstdagen te beginnen. Dit is wat ze zei: “Half september begon ik de aardappelen al te schillen, ik legde ze op de snijplank, maar in plaats van ze in een ovenschaal te doen, liet ik ze koken, afkoelen en deed ik ze vervolgens in de vriezer.

Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met het voorbereiden van het kerstdiner, toen er geruchten gingen dat kerst vanwege Covid “afgelast” zou worden. Ik wilde alvast een begin maken, dus begon ik aardappelen, wortelen, sperziebonen, spruitjes en bloemkool in blokjes te snijden. Matt kon het eerst niet geloven, maar toen hielp hij me. Ik heb ook een kant-en-klare kalkoen gekocht en ingevroren. Op kerstochtend zette ik zomaar een paar willekeurige pannen in de oven terwijl ik in alle rust een glaasje wijn dronk."

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

Ten slotte zei ze dat echter niet alles dat aan tafel wordt geserveerd drie maanden eerder zal worden bereid, er zijn enkele ingrediënten die niet kunnen worden ingevroren: "De enige dingen die ik niet invries zijn mayonaise, salade en gelei, ik heb het wel geprobeerd, maar ze kunnen niet worden ingevroren. Al het andere kan wel. Als ik bijvoorbeeld een pot thee niet leegdrink, giet ik wat er over is in de ijsblokjeshouder en maak ik blokjes, die ik gebruik om ijsthee te maken." En het lijkt erop dat deze moeder, om tijd te besparen, ook de boterhammen voor de kinderen invriest om mee naar school te nemen: "Sommigen vinden het niet leuk, maar als je een super-drukke moeder bent die elke ochtend vroeg het huis uit moet, zal deze oplossing je veel tijd besparen."

Wat denk jij, een beetje te vroeg om het kerstdiner te organiseren of heeft deze moeder van een gezin een uitstekende strategie bedacht om niet te gestrest te raken?

Advertisement