Hij vindt een doos vol geld en besluit het terug te geven aan de eigenaar: hij krijgt promotie van het bedrijf waar hij werkt

Janine image
door Janine

23 November 2021

Hij vindt een doos vol geld en besluit het terug te geven aan de eigenaar: hij krijgt promotie van het bedrijf waar hij werkt
Advertisement

Een bewaker vond een schoenendoos vol geld in het gebouw waar hij zijn werk doet. Marcone Damasceno de Oliveira, dit is de naam van de bewaker, dacht geen moment na, hij gaf het terug en vandaag wordt hij in de pers en online gevierd als een held, in zijn bedrijf werd hij gepromoveerd na het ontvangen van een eervolle vermelding dat hij deelde met zijn volgers op Facebook. Een goed voorbeeld van hoe eerlijkheid meer vruchten kan afwerpen dan hebzucht.

via Globo 1

Public Domain Pictures/Not The Actual Photo

Public Domain Pictures/Not The Actual Photo

Met 12.000 Braziliaanse Reals in de stad Natal is het mogelijk om een ​​appartement te kopen, dus het is begrijpelijk dat de actie van beveiliger Marcone Damasceno de Oliveira voor opschudding zorgde. Deze beveiligingsprofessional vond namelijk al dit geld in een schoenendoos op de parkeerplaats van het commerciële gebouw waar hij werkt in de wijk Lagoa Nova in het zuiden van Natal. Zonder na te denken gaf hij het geld terug aan de eigenaar. Een naïeve reactie? Of een man die nog steeds duidelijk heeft wat de echte waarden zijn?

"Ik had nog nooit een soortgelijke situatie meegemaakt", vertelde Marcone aan de kranten. "Ik heb drie dochters en wat ik als erfenis voor hen kan nalaten, is een goede opvoeding, eerlijkheid en een voorbeeld van wat juist is, zodat ze goede keuzes zullen maken in hun leven". Wat deed al dat geld in een pakket vlakbij een lift? Ze waren van een arts, de psycholoog Tatiana Ferreira, die haar kantoor naar een nieuwe kliniek ging verhuizen.

"Het was mijn laatste behandelingsdag daar en rond zeven uur 's avonds", zei de arts, “ging ik naar beneden met de lift met boeken en verschillende dingen die ik nog in de kliniek bewaarde. De doos met mijn geld was een van de laatste dingen die ik meenam, maar ik heb hem verwisseld met andere, veel minder belangrijke dozen. Om deze reden heb ik het, in de verwarring van het transport, buiten de lift laten staan. Ik merkte de ramp pas de volgende ochtend toen ik alle pakketten uitlaadde. Het was natuurlijk even schrikken."

Advertisement
Dustin Moore/Flickr - Not The Actual Photo

Dustin Moore/Flickr - Not The Actual Photo

“Ik had geluk dat het deze bewaker was die de doos vond. Een echte onbekende engel, er zijn er niet veel zoals hij”, besloot ze.

Er werd een groot feest gehouden voor Marcone Damasceno de Oliveira door het bedrijf waar hij al meer dan tien jaar werkt - gezien de uitstekende publiciteit die hij van dit gebaar kreeg - en het werd gepromoot, evenals het hebben van een certificaat van dankbaarheid geschreven door verschillende Lokale autoriteiten.

Werkelijk een mooi verhaal!

Advertisement