Ze huurt kerstcadeautjes en stuurt ze terug als haar dochters er genoeg van hebben

Janine image
door Janine

19 November 2021

Ze huurt kerstcadeautjes en stuurt ze terug als haar dochters er genoeg van hebben
Advertisement

Als je ouders bent van een of meer kinderen, weet je heel goed dat de komst van Kerstmis een periode van het jaar is waarin je wat meer uitgeeft; het kind schrijft zijn brief voor de kerstman met al het speelgoed dat hij onder de kerstboom hoopt te vinden, en vaak is de lijst erg lang en staat het vol met spelletjes en voorwerpen van een zeer hoge prijsklasse: hoe doe je dat om je kind een plezier te doen tijdens de feestdagen waarop je misschien niet genoeg geld hebt om kerstcadeaus te kopen? Een 34-jarige alleenstaande moeder ging het internet rond met haar originele idee...

via Metro UK

Would you rent your gifts this Christmas? 🎁 ♻️

Pubblicato da Metro su Venerdì 12 novembre 2021

Haar naam is Jen Otter, ze is 34 jaar oud en sinds 2019 is ze een alleenstaande moeder van twee meisjes. De vrouw woonde zeven jaar van haar leven in Thailand, maar toen maakte ze het uiteindelijk uit met haar ex-partner en keerde terug naar Groot-Brittannië, haar vaderland, samen met haar twee dochters; natuurlijk was het in het begin niet gemakkelijk, vooral omdat het helemaal niet eenvoudig was om de eindjes aan elkaar te knopen en te proberen het de kleine meisjes aan niets te laten ontbreken. Toch zijn er momenten geweest waarop Jen Otter haar broekriem zo strak mogelijk moest aanhalen, zoals tijdens de feestdagen.

Maar de vrouw deed een briljante en originele ontdekking om economische verspilling te vermijden en haar twee dochtertjes Lilly en Rose niet te veel duur speelgoed te geven,  waarvan ze weet dat ze het na een paar maanden niet meer zouden gebruiken: "Lilly was bijna twee jaar oud en ik was vijf maanden zwanger van Rosie. We verhuisden met slechts één koffer, dus we hadden geen speelgoed bij ons. Vrienden boden aan om ze voor Lilly te kopen, maar het idee van al dat nieuwe speelgoed stoorde me omdat het zo'n verspilling was. Lilly heeft een paar maanden interesse in speelgoed en daarna is ze het zat, dus ik wilde een manier vinden om het niet te verspillen."

En dus zocht Jen op internet naar een oplossing die bij hen paste, en ontdekte dat er apps en online groepen waren die erg duur speelgoed “huurden” van het ene kind naar het andere; als een van hen er genoeg van had om ermee te spelen, zou hij het in de app hebben gemeld en zou hij een ander gezin met kinderen hebben laten profiteren van dit dure speelgoed die mama en papa misschien niet konden betalen.

Advertisement
Pxfuel/Not The Actual Photo

Pxfuel/Not The Actual Photo

De applicatie heet Whirli en heeft al veel succes op het web; bovendien lijkt het de juiste oplossing voor al die gezinnen die weten dat ze de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, maar die hun kinderen niet teleur willen stellen die specifiek speelgoed willen voor Kerstmis of hun verjaardag. Jen Otter zei: "Als alleenstaande moeder kan ik me geen hele dure cadeaus veroorloven, maar met deze app kan ik ze “ruilen” en voor een fractie van de oorspronkelijke prijs hele leuke cadeaus voor mijn kinderen krijgen en ze terugsturen wanneer ze er niet meer mee spelen!”

Een werkelijk geniaal en gewetensvol idee dat afval vermindert en gezinnen en kinderen in economische moeilijkheden helpt: wat vind jij?

Advertisement