Moeder besluit geen kerstcadeautjes te kopen maar pakt oud speelgoed in voor haar kinderen

Janine image
door Janine

29 December 2021

Moeder besluit geen kerstcadeautjes te kopen maar pakt oud speelgoed in voor haar kinderen
Advertisement

Kerstmis is een van de mooiste feestdagen van het jaar, de sfeer is echt magisch, zowel voor volwassenen als voor kinderen; deze winterse viering die al eeuwenlang elk jaar op 25 december valt, wordt niet alleen gekenmerkt door religieuze vieringen, maar ook door heidense gebruiken die van lang geleden zijn, zoals het uitwisselen van geschenken. In de loop van de tijd is deze gewoonte de spiegel geworden van een kapitalistische en consumptiemaatschappij, en dus wordt Kerstmis tegenwoordig helaas gezien als een feestdag van verspilling...

via The Sun UK

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Marco Verch/Flickr - Not The Actual Photo

Hoe deze mooie traditie voort te zetten zonder al te veel geld uit te geven om verspilling van ogenschijnlijk nutteloze voorwerpen te voorkomen, alsook spelletjes en speelgoed dat de kleintjes in een hoek hebben gelegd? Catherine Lofthouse, moeder van vier kinderen, legde haar trucs uit om ervoor te zorgen dat ze tijdens de feestdagen geen cent uitgeeft en hen toch cadeaus te geven. Deze Engelse moeder heeft de psychologie van haar vier kinderen bestudeerd en heeft zich in de loop der jaren gerealiseerd dat haar kinderen zich op kerstochtend meer concentreerden op het uitpakken van cadeautjes, de verwachting en vervolgens verrassing, dan daadwerkelijk tijd met het speelgoed zelf door te brengen, dus bedacht ze wat speelgoed in te pakken en voor Kerst wat oud speelgoed te geven, waarvan haar vier kinderen zich niet meer konden herinneren dat ze het hadden of dat ze lange tijd niet hadden gebruikt, met hetzelfde effect op de ochtend van 25 december.

Catherine Lofthouse zei: "Op deze manier kan ik de cadeaus verdubbelen om te geven tijdens Kerstmis zonder een cent uit te geven, ik koop alleen wat nieuw inpakpapier, strikken en veel glanzende linten. Het plezier is gegarandeerd en het uiteindelijke effect is altijd hetzelfde!"

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Per slot van rekening, zoals deze spaarzame moeder ons vertelt, pakt ze niet alleen oude spelletjes of speelgoed in dat ze thuis hebben, maar ze koopt ook voorwerpen die van kind op kind zijn overgegaan en die op kraampjes of op liefdadigheidsveilingen te vinden zijn; kortom, voor haar kinderen ontbreken geschenken nooit bij de grootste gelegenheden, vooral met Kerstmis, maar zonder het financiële evenwicht thuis te schaden en vooral met het oog op de bescherming van de planeet en onnodige verspilling.

"Ik geloof dat we door dit te doen ook de ware betekenis van Kerstmis herontdekken, dat leuk moet zijn voor het hele gezin met eenvoud en vreugde, geen verspilling van geld aan voorwerpen die later niet zullen worden gebruikt", zei Catherine.

Ben je het eens met haar idee van geschenken geven? Wat vind jij?

Advertisement