Vader betaalt £1.800 schuld van de schoolkantine voor de andere kinderen af: “Zo zal niemand honger hebben”

Janine image
door Janine

18 November 2021

Vader betaalt £1.800 schuld van de schoolkantine voor de andere kinderen af: “Zo zal niemand honger hebben”
Advertisement

Als het genoeg is, is het genoeg; soms overdrijven mensen en reageren ze zich onbewust af op de zwakste en meest onschuldige individuen, zonder te bedenken dat je in zo'n situatie aan de verkeerde kant staat. Wie kan al het onrecht van deze wereld rechtzetten? Niemand, tenzij iemand bereid is de mouwen op te stropen en besluit zijn woord in praktijk te brengen. Een beetje zoals deze dappere vader deed, waar veel over wordt gepraat op internet nadat hij heeft besloten alle schulden van de schoolkantine af te betalen om ook de meest behoeftige kinderen toegang te geven tot voedsel.

via Daily Post UK

De vader waar we je vandaag over willen vertellen, heet Simon Harris, hij heeft vier kinderen die naar de Ysgol Dyffryn Nantlle in Penygroes, een klein stadje in Wales, gaan en hij heeft zijn zegje gedaan tegen de schooldirecteur, die had besloten om de kantinediensten aan al die gezinnen, en dus ook aan alle kleine leerlingen, die hun schuld nog niet afbetaald hadden, op te heffen.

Het moment dat het schoolhoofd, Neil Foden, in een brief aan de ouders schreef dat de schoolkok de opdracht had gekregen om geen enkel kind te eten te geven "als hun schuld niet was afbetaald”, zorgde voor enorm veel ophef; kortom, geen enkel kind zou eten van de kantine hebben gekregen als hun ouders de school ook maar een cent schuldig waren. Een waanzin die Simon Harris niet langer kon verdragen.

Advertisement

Neil Foden, de directeur van de school, zei van zijn kant: "We willen niet generaliseren, maar realistisch gezien blijven die ouders die het kunnen betalen, niet betalen en hun schuld niet afbetalen en in de tussentijd staat de school in het rood, er moet iets gebeuren!”

Om een ​​einde te maken aan deze ietwat ongelukkige situatie, heeft Simon Harris besloten de schuld van de ouders aan de school af te betalen door het bedrag van £1.800 uit eigen zak te betalen, waarmee een einde komt aan deze waanzin waardoor veel van deze kinderen geen toegang tot de kantinediensten zullen krijgen als ze die nodig hebben: "Ik heb zojuist dit oprechte aanbod gedaan aan de schoolleiding van Ysgol Dyffryn Nantlle op Twitter. Ik zal absoluut hun tekort dekken als dat de waanzin van mogelijk uitgehongerde kinderen kan stoppen. Het enige wat mij interesseert is deze waanzin stoppen en de kinderen te eten geven”.

Een prachtig gebaar van een vader die ongetwijfeld heel speciaal is!

Advertisement