Werkloze hangt een bordje op zijn fiets waarop hij bijles aanbiedt: zijn leven verandert in een oogwenk

Janine image
door Janine

21 December 2021

Werkloze hangt een bordje op zijn fiets waarop hij bijles aanbiedt: zijn leven verandert in een oogwenk
Advertisement

De foto van docent Diego Amorim Novaes die privélessen aanbiedt tegenover een school in Brazilië met een bord dat aan zijn fiets hangt, ging de wereld rond. Het gaat om een leraar, wanhopig door zijn staat van werkloosheid, die probeerde een moment van economische moeilijkheden te verhelpen. Gelukkig heeft een collega die in het schoolgebouw was hem gefotografeerd en zijn afbeelding op sociale media geplaatst. Door viraal te gaan, werd professor Diego beroemd en gewild bij veel studenten in moeilijkheden.

via Yuri Silva/Instagram

Advertisement
prof_yurisilva_quimica/Instagram

prof_yurisilva_quimica/Instagram

Terwijl de Braziliaanse werkloosheidscijfers historische records vestigen, zijn er mensen die op alle mogelijke manieren proberen om werk te vinden. De foto van professor Diego Amorim Novaes trok de aandacht van internetgebruikers. De leraar ging met zijn fiets buiten een school staan, schreef en plakte een poster waarop hij privélessen promoot en aanbood.

Diego is een 27-jarige leraar, gespecialiseerd in wetenschappelijke vakken, hij toonde zijn bord met de boodschap "Clases paticulares" oftewel "Privélessen" en schreef zijn telefoonnummer ernaast. Daarna ging hij voor een school in Campina Grande staan, in de staat Paraíba, in Brazilië, en wachtte toen geduldig tot enkele studenten hem zouden bellen. De ongebruikelijke situatie werd echter opgemerkt door een andere leraar, Iury genaamd, die zich in het schoolgebouw bevond. Toen hij zijn collega in die omstandigheden opmerkte, besloot hij een foto van hem te plaatsen op social media die de harten van vele andere docenten en veel studenten raakte.

Advertisement
prof_yurisilva_quimica/Instagram

prof_yurisilva_quimica/Instagram

Iury is immers niet alleen scheikundeleraar, maar ook een collega van Diego en zich gelukkig prijzend met een vaste baan, voelde hij een sterk gevoel van solidariteit en empathie voor Diego. Zodra hij het zag, realiseerde hij zich hoe moeilijk het is om werk te vinden, vooral als je jong bent. Dus vroeg hij zijn volgers om het nummer op sociale media te plaatsen om hem te helpen.

"De moed van deze leraar maakte indruk op mij. Hij stond bij de ingang van een grote school in Campina Grande. Hij verdient al ons respect en onze steun, laten we hem helpen door te delen, hij verdient echt een kans!" schreef Iury in zijn post.

Binnen korte tijd kreeg Diego Amorin ongelooflijk veel verzoeken en via een interview met de lokale omroep merkte Diego op dat hij niets wist van de publicatie van de foto. Vervolgens wilde hij al die mensen bedanken die er alles aan hebben gedaan om hem bekend te maken. "Ik waardeer de hulp die ik heb gekregen enorm. Wat ik echt wilde, was een baan. Daarom weigerde ik de donaties die mij werden aangeboden."

Diego heeft een reeks sollicitaties afgerond die hem ertoe zullen brengen om - zij het met een tijdelijk contract - les te geven op een lyceum. We wensen deze geweldige persoon die er alles aan doet om zijn droom na te jagen het allerbeste!

Advertisement