Een kruidenier ziet een jongen een snack stelen: in plaats van de politie te bellen, geeft hij hem beter voedsel

Janine image
door Janine

23 November 2021

Een kruidenier ziet een jongen een snack stelen: in plaats van de politie te bellen, geeft hij hem beter voedsel
Advertisement

In het licht van onrechtvaardigheden en degenen die in moeilijkheden verkeren, moet je je hart openen en een beetje vriendelijkheid tonen in plaats van meteen je toevlucht te nemen tot de harde manieren. Vooral als we het over minderjarigen hebben. Op een dag ontdekte een eigenaar van een kruidenierswinkel dat een jongen een zak chips probeerde te stelen. De man kon dat gebaar duidelijk niet negeren en vroeg hem eenvoudig: "Wil je dat ik de politie bel of leg je het weer terug?”. De reactie van de jongen bracht hem echter zo ver dat hij de beste beslissing van zijn leven nam, namelijk het aanbieden van "echt eten" aan die hongerige jongen en zijn broertje.

via 13abc

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Als je een minderjarige betrapt op het plegen van een misdrijf, denk je er allereerst aan om de politie te bellen, net alsof je te maken hebt met een gewone crimineel. Maar wat zijn de redenen waarom een ​​kind zou moeten stelen? Een eigenaar van een kruidenierswinkel in Ohio, Jitendra "Jay" Singh, berispte de jongen meteen omdat hij probeerde chips recht onder zijn neus te stelen. Toen hij dreigde de politie te bellen als hij het niet zou teruggeven, antwoordde de tiener onverwachts met deze woorden: "Ik steel voor mezelf omdat ik honger heb en ik doe het ook voor mijn broertje." De eigenaar, Jay, veranderde onmiddellijk zijn benadering met de jongen en nodigde hem uit om die ongezonde snack achter te laten en hem "echt eten" te geven.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Het maakt voor mij geen verschil als ik hem wat eten geef, want we produceren er veel van, we verkopen er veel van", zei de eigenaar tijdens een interview, hij voegde er aan toe: "Als hij naar de gevangenis gaat, zal hij zeker niets goed doen in het leven".

Een getuige ter plaatse deelde het ontroerende verhaal op Facebook, en daarom ging de vriendelijkheid van de winkeleigenaar snel viraal en verbaasde een groot deel van de lokale gemeenschap. De vrouw van de eigenaar was daarentegen helemaal niet verrast omdat ze de goede en vriendelijke ziel van haar man al kende: "Ik ben echt trots op hem en op het feit dat hij zijn ware kant heeft laten zien. Ik ken hem, hij is heel aardig”. De vrouw voegde er ook aan toe: "We maken deel uit van de gemeenschap en we moeten elkaar helpen. Het hoort bij ons werk."

Advertisement