Ze laat elk familielid dat wordt uitgenodigd voor het kerstdiner bij haar thuis £30 betalen: een vrouw zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

22 November 2021

Ze laat elk familielid dat wordt uitgenodigd voor het kerstdiner bij haar thuis £30 betalen: een vrouw zorgt voor ophef
Advertisement

Kerstmis is een van de meest vreugdevolle feestdagen van het jaar, geliefd bij jong en oud, het juiste moment waarop gezinnen zich rond de boom verzamelen om de feestdagen te vieren of rond een gedekte tafel genieten van de culinaire lekkernijen die worden aangeboden. Meestal wordt op 25 december het grootste en ruimste huis van de familie gekozen om alle familieleden te huisvesten, en het is meestal zo dat het de gastvrouw is die alles voor de anderen moet koken. En als dit "gebruik" op een dag zou komen te vervallen en er een vast tarief per gast in rekening zou worden gebracht om deel te nemen aan het kerstdiner?

via This Morning/YouTube

Advertisement
OakleyOriginals/Flickr - Not The Actual Photo

OakleyOriginals/Flickr - Not The Actual Photo

Dit is min of meer wat Gemma Andrews in de loop der jaren heeft bedacht, een moeder van vier kinderen die de afgelopen tien jaar altijd met veel plezier haar grote familie thuis heeft ontvangen, aangezien haar landhuis erg groot en ruim was; in het begin bracht elk van de gasten iets mee en dus droeg iedereen bij aan de kosten van het diner zonder Gemma te belasten, maar toen begon de vrouw op te merken dat sommige gasten in de loop der jaren vergaten eten mee te nemen, dus werd het altijd een gehaast op het laatste moment om te proberen iets op het bord van haar familieleden te serveren… op haar kosten.

Dit begon allemaal te veranderen toen ze besloot dat, als niemand iets te eten van huis zou meebrengen, zij voor het diner zou hebben gezorgd, maar de volwassen gasten "slechts"  £10 zou hebben laten betalen, later werd dit tarief verhoogd tot £30, ook elk kind van de gezinnen meerekenend die zich bij haar thuis zou hebben verzameld. Bij dit alles heeft een van haar kinderen ernstige voedselallergieën, dus ze zou elk jaar een apart "menu" moeten hebben.

Advertisement

Door deze kosten per persoon in rekening te brengen, zorgt Gemma er nu niet alleen voor dat elke gast zorgt voor de kosten van het diner waarvan ze op 25 december bij de vrouw thuis zullen genieten, maar zorgt deze ingenieuze moeder er ook voor dat iedereen een gegarandeerd kerstcadeau heeft, tegen betaling van het vastgestelde tarief.

Velen hebben het als een chantage van Gemma gezien tegenover haar familieleden, maar tegelijkertijd verdedigt de vrouw van vier kinderen haar keuze en stelt dat iedereen zijn deel moet doen aan deze zo grote evenementen, zonder een uitnodiging en een cadeau onder de boom te verwachten als je helemaal niet hebt meegewerkt aan de kosten van het diner.

Wat denk jij ervan? Zou jij je gasten ooit laten betalen voor het kerstdiner? Vertel het ons in de reacties!

Advertisement