Een onbekende jongen belt aan haar deur terwijl ze alleen in huis is: in werkelijkheid wil hij gewoon haar portemonnee teruggeven

Janine image
door Janine

22 November 2021

Een onbekende jongen belt aan haar deur terwijl ze alleen in huis is: in werkelijkheid wil hij gewoon haar portemonnee teruggeven
Advertisement

Mensen zijn altijd erg op hun hoede voor de jonge mensen van tegenwoordig en, meer in het algemeen, voor tieners, van wie bekend is dat ze het leven van hun ouders vaak in de problemen brengen. Toch mogen we niet generaliseren: veel tieners zijn opgegroeid en groeien op met een geweldige opvoeding en het enige wat ze willen is gewoon het welzijn van anderen. Melissa Vang had ongetwijfeld een aantal vooroordelen over jonge mensen en hun gedrag, zo erg zelfs dat toen ze op een dag een energieke klop op haar deur hoorde, ze meteen het ergste dacht. Maar de vrouw veranderde al snel van gedachten.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Melissa was alleen thuis met haar twee kinderen toen ze onverwachts iemand op haar voordeur hoorde kloppen en aanbellen. Argwanend omdat ze geen bezoek verwachtte, ging Melissa op de video-intercom kijken wie het was. Buiten de deur stond een jongen die ze nog nooit had gezien, voor wie ze de deur zeker niet zou openen. Na enkele ogenblikken merkte Melissa echter dat de tiener iets in zijn hand had, waarmee hij voor de camera zwaaide... het was een portemonnee! In werkelijkheid was het de portemonnee van Melissa's man, met al het geld, documenten en creditcards er nog in. Melissa slaakte een zucht van verlichting, niet alleen voor haar veiligheid, maar ook om de kwestie van de portemonnee van haar man, die hem per ongeluk van de veranda had laten vallen. De jongen die bij haar had aangebeld, werd geïdentificeerd als Tyler Opdyke, een jongen die langskwam om flyers uit te delen en die de portemonnee op de grond had zien liggen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

In plaats van het op te pakken en het geld te houden, gaf de jongen het terug aan de rechtmatige eigenaar, wetende dat het de juiste keuze was om te doen. "Ik ben een jongen geboren in een gezin dat naar de kerk gaat, die portemonnee was niet van mij", zei de jongen, en legde uit hoe volkomen normaal en natuurlijk zijn gebaar was. De vrouw was hem erg dankbaar, ook al wist ze op dat moment haar dankbaarheid niet te uiten; na het ontdekken van zijn identiteit, bedankte de vrouw hem echter op een gepaste manier.

We mogen een boek niet op zijn kaft beoordelen en zouden meer vertrouwen moeten geven aan onze naasten: het zal ons verrassen met een vriendelijk en onverwacht gebaar!

Advertisement