Alle 10 hun kinderen begonnen op 13-jarige leeftijd met studeren aan de universiteit na thuisonderwijs

Janine image
door Janine

25 November 2021

Alle 10 hun kinderen begonnen op 13-jarige leeftijd met studeren aan de universiteit na thuisonderwijs
Advertisement

In de familie Harding lijkt er een heel bijzonder patroon te zijn, dat ons één ding lijkt te vertellen: de kinderen van Kit en Monalisa Harding zijn allemaal genieën! Alle 10 de kinderen van dit ongelooflijke stel, nu twee gelukkige vijftigers, gingen op 13-jarige leeftijd naar de universiteit en toonden een grote neiging om te studeren. Zijn het allemaal genieën of verbergen ze een klein geheim? We weten het niet zeker, - waarschijnlijk zijn ze in het gezin gewoon heel intelligent, - maar wat deze kinderen van alle anderen onderscheidt, is hun scholing: Kit en zijn vrouw hebben hun kinderen namelijk thuis les gegeven. Deze praktijk wordt thuisonderwijs genoemd en is vrij goed bekend, vooral op dit historische moment, met een pandemie en het onvermogen om kinderen naar school te sturen.

Het wachtwoord van de familie Harding lijkt “homeschooling” te zijn, aangezien al hun kinderen (maar liefst 10!) zogenaamd thuisonderwijs hebben gekregen, met werkelijk ongelooflijke resultaten. Alle kinderen konden op 13-jarige leeftijd universitaire cursussen volgen. Hannah, de oudste dochter, die nu 34 jaar oud is, was een wonderkind van de wiskunde: op haar 17e kreeg ze al haar diploma uitgereikt van de Auburn University, in Montgomery (VS)!

Van hun kinderen hadden Kit en Monalisa ook het genoegen om, misschien wel de jongste advocaat ter wereld, Seth Harding, op te voeden, die op 19-jarige leeftijd zijn studie afrondde en het kwalificatie-examen aflegde. Kortom, een familie van kleine genieën? Volgens de moeder is dat niet helemaal het geval.

Advertisement

Monalisa Harding houdt vol dat haar kinderen geen "genieën" zijn, hoewel ze erg goed zijn, maar ze schrijft hun succes vooral toe aan de moeite die ze erin hebben gestoken van het thuis lesgeven, dus zowel zij als Kit hebben veel offers gebracht. "De aard van thuisonderwijs is zo efficiënt dat iedereen het kan doen. Het gaat erom dat ouders de juiste tijd nemen om het te doen en prioriteit geven aan de opleiding van hun kinderen boven alles. We zijn geen rijke familie, we hebben wat offers moeten brengen om de tijd te hebben om elk van hen individueel les te geven, " merkte de moeder trots op.

Het stel staat inmiddels vrij goed bekend om hun manier van lesgeven, zozeer zelfs dat ze er in 2014 een boek over publiceerden. Thuisonderwijs is een wijdverbreide praktijk in sommige gezinnen, maar nog niet zo goed ingeburgerd: wat denk jij? Denk je dat het misschien zelfs beter kan zijn dan school?

Advertisement