Ze laat jong en oud voor de onkosten van het kerstdiner betalen: “Ook mijn kinderen betalen”

Janine image
door Janine

05 December 2021

Ze laat jong en oud voor de onkosten van het kerstdiner betalen: “Ook mijn kinderen betalen”
Advertisement

Betalen voor het kerstdiner lijkt ineens de nieuwe trend te zijn, ook al is het een beslissing die je waarschijnlijk niet populair zal maken. Helen Robertson, een drukbezette 43-jarige vrouw en moeder van twee kinderen, geeft niet veel om populariteit, omdat ze zich veel meer zorgen maakt over haar financiën. De vrouw besloot het kerstdiner in rekening te brengen omdat ze zich realiseerde dat ze de afgelopen jaren te veel had uitgegeven en hoeveel ze dit jaar zou moeten uitgeven om de onkosten te dekken. Covid-19 verlichtte onvermijdelijk de kosten van de feestdagen, maar met Kerstmis 2021 vreesde Helen dat alles weer zou worden zoals vroeger. Omdat ze geen duizenden ponden wilde uitgeven aan het eten voor al haar familieleden, besloot Helen iedereen te laten betalen: de volwassenen £35, en de kinderen £10.

via The Scottish Sun

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Helen is een 43-jarige administratief medewerkster met twee kinderen (Peter, 17 en George, 11), die de fouten uit het verleden niet wil herhalen en daarom heeft ze besloten om iedereen die aanwezig is voor het kerstdiner te laten betalen: "Ik nam deze beslissing in maart 2021 nadat ik de afgelopen feestdagen een schuld van 2500 pond had opgebouwd. Een schuld die ik praktisch het hele jaar door moest afbetalen. Vorig jaar was het door de lockdown wat minder. Maar als ik voor 2021 een diner voor 12 personen moet verzorgen, dan moest er iets veranderen".

Haar positie markeerde de volgende uitspraken: "Ik ben geen liefdadigheidsinstelling en hoewel ik graag mensen vermaak, is het niet duurzaam om in je eentje een volledige kerstmaaltijd voor vrienden en familie te bereiden."

Advertisement
Flickr / not the actual photo

Flickr / not the actual photo

In feite is de inspanning om voor iedereen te moeten koken niet vanzelfsprekend en ook het geld dat wordt geïnvesteerd in eten en drinken is niet niks. Helen gaf toe dat ze zich in het verleden bijna "uitgebuit" voelde door haar gasten, omdat ze allerlei verantwoordelijkheden aan haar overlieten. Bovendien is het door Helen bereide diner uitgebreid en houdt ze rekening met ieders behoeften: de vrouw heeft gezorgd voor een vegetarische en veganistische versie en is uiteraard beschikbaar voor andere speciale verzoeken. Tegen welke prijs? "Volwassenen betalen £35 (of £70 als ze de hele avond onbeperkt rode en witte wijn, bier, sherry en twee glazen champagne willen), terwijl kinderen slechts £10 betalen", zei Helen, eraan toevoegend dat ook haar kinderen zullen betalen. Peter en George zullen dit jaar hun zakgeld gebruiken voor het kerstdiner (de jongste, George, heeft een korting van 50% bedongen door ermee in te stemmen zichzelf te wassen).

Advertisement