Ze laat jong en oud voor de onkosten van het kerstdiner betalen: “Ook mijn kinderen betalen” - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze laat jong en oud voor de onkosten…
Ze nemen hun kinderen mee naar het restaurant en een onbekende laat een briefje achter om zich te complimenteren over hun opvoeding Ze gaat zonder toestemming van haar vader met een zwarte man samenwonen: na 70 jaar zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd

Ze laat jong en oud voor de onkosten van het kerstdiner betalen: “Ook mijn kinderen betalen”

05 December 2021 • Door Janine
2.868
Advertisement

Betalen voor het kerstdiner lijkt ineens de nieuwe trend te zijn, ook al is het een beslissing die je waarschijnlijk niet populair zal maken. Helen Robertson, een drukbezette 43-jarige vrouw en moeder van twee kinderen, geeft niet veel om populariteit, omdat ze zich veel meer zorgen maakt over haar financiën. De vrouw besloot het kerstdiner in rekening te brengen omdat ze zich realiseerde dat ze de afgelopen jaren te veel had uitgegeven en hoeveel ze dit jaar zou moeten uitgeven om de onkosten te dekken. Covid-19 verlichtte onvermijdelijk de kosten van de feestdagen, maar met Kerstmis 2021 vreesde Helen dat alles weer zou worden zoals vroeger. Omdat ze geen duizenden ponden wilde uitgeven aan het eten voor al haar familieleden, besloot Helen iedereen te laten betalen: de volwassenen £35, en de kinderen £10.

Helen is een 43-jarige administratief medewerkster met twee kinderen (Peter, 17 en George, 11), die de fouten uit het verleden niet wil herhalen en daarom heeft ze besloten om iedereen die aanwezig is voor het kerstdiner te laten betalen: "Ik nam deze beslissing in maart 2021 nadat ik de afgelopen feestdagen een schuld van 2500 pond had opgebouwd. Een schuld die ik praktisch het hele jaar door moest afbetalen. Vorig jaar was het door de lockdown wat minder. Maar als ik voor 2021 een diner voor 12 personen moet verzorgen, dan moest er iets veranderen".

Haar positie markeerde de volgende uitspraken: "Ik ben geen liefdadigheidsinstelling en hoewel ik graag mensen vermaak, is het niet duurzaam om in je eentje een volledige kerstmaaltijd voor vrienden en familie te bereiden."

In feite is de inspanning om voor iedereen te moeten koken niet vanzelfsprekend en ook het geld dat wordt geïnvesteerd in eten en drinken is niet niks. Helen gaf toe dat ze zich in het verleden bijna "uitgebuit" voelde door haar gasten, omdat ze allerlei verantwoordelijkheden aan haar overlieten. Bovendien is het door Helen bereide diner uitgebreid en houdt ze rekening met ieders behoeften: de vrouw heeft gezorgd voor een vegetarische en veganistische versie en is uiteraard beschikbaar voor andere speciale verzoeken. Tegen welke prijs? "Volwassenen betalen £35 (of £70 als ze de hele avond onbeperkt rode en witte wijn, bier, sherry en twee glazen champagne willen), terwijl kinderen slechts £10 betalen", zei Helen, eraan toevoegend dat ook haar kinderen zullen betalen. Peter en George zullen dit jaar hun zakgeld gebruiken voor het kerstdiner (de jongste, George, heeft een korting van 50% bedongen door ermee in te stemmen zichzelf te wassen).

Tags: AbsurdKerstVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt