Studenten bouwen een bushalte voor een kind in een rolstoel

Janine image
door Janine

06 December 2021

Studenten bouwen een bushalte voor een kind in een rolstoel
Advertisement

Het bestuderen van de geesteswetenschappen en bètavakken op het lyceum is erg belangrijk. Maar ook de meest "praktische" en creatieve vakken zijn niet minder en de docenten op Westerly High School in Westerly, Rhode Island weten dit maar al te goed. Om de creativiteit van de studenten te stimuleren, hebben ze specifiek een ontwerp- en constructiecursus gevolgd, zodanig dat studenten hun werk voor hun ogen werkelijkheid kunnen zien worden. Maar op een dag besloot de projectklas om aan een zeer ambitieus project te werken: een bushalte bouwen om een ​​klasgenoot in moeilijkheden te helpen. Een nobel en ambitieus gebaar dat meteen de aandacht trok van sociale netwerken.

via Fox News

Advertisement

Still no luck finding a bus stop hut for Ryder, put this makeshift shelter up for now.

Pubblicato da Tim Killam su Venerdì 24 settembre 2021

We zijn in het hart van Rhode Island, waar leraar Dan McKena al meer dan 20 jaar alternatieve manieren heeft gevonden om de creativiteit van zijn leerlingen te stimuleren. Dankzij zijn projectlessen konden de studenten tijdens de lesuren tal van projecten tot leven brengen. De projecten van professor Dan McKena helpen niet alleen vertrouwd te raken met de "basisbouwtechnieken", maar zijn essentieel om te leren deel uit te maken van een grotere gemeenschap en om mensen te helpen in hun dagelijks leven. Omdat het idee van deze geniale professor al de stad rond was gegaan, kreeg de projectklas op een dag een heel speciale e-mail. Een plaatselijke vader, Tim Killam, had een speciaal verzoek voor de klas.

Tim heeft een 5-jarige zoon genaamd Ryder, geboren met verschillende problemen aan de wervelkolom, die gedwongen is een rolstoel te gebruiken om zich te verplaatsen. Natuurlijk is het weer in Westerly niet altijd zacht, en naarmate de dagen kouder werden in de winter, moest de zorgzame vader zelf een geïmproviseerde bushalte voor zijn zoon creëren. Zo had hij probleemloos in de regen op de bus kunnen wachten. Omdat het echter een wat hachelijk project was, besloot hij zich tot de klas van professor McKena te wenden.

Advertisement

After a shout out on Facebook looking for a bus stop for Ryder, some folks came through big time. A suggestion was made...

Pubblicato da Tim Killam su Mercoledì 3 novembre 2021

In september had Tom al een foto op Facebook geplaatst om zijn probleem te illustreren. "Ryder begint volgende week met de kleuterschool en iets meer dan een jaar geleden, vóór Covid, hebben we een betonnen loopbrug geïnstalleerd om gemakkelijk van de rolstoelhelling naar de weg te kunnen gaan om in de bus te stappen", schreef Tom. "Hij komt eindelijk persoonlijk terug naar school, en nu we de herfst en winter ingaan, hopen we iemand te vinden die misschien een bushalte heeft, maar die niet meer gebruikt en waar hij een huis voor wil vinden."

Maar zoals vaak gebeurt in deze gevallen, gingen er weken voorbij en kwam er geen hulp. Maar zodra de professor de e-mail van de jonge vader ontving, gingen hij en zijn klas snel verder met plannen. Om het project uit te voeren en de kleine Ryder te helpen, waren 14 studenten en een intensieve maand werk nodig. Ondertussen werd het klimaat steeds strenger en daarom mochten ze geen minuut verliezen. Om het project correct uit te voeren, moesten de kinderen rekening houden met de wettelijke vereisten en de benodigde ruimte voor Ryder, zijn rolstoel en een ouder.

Zoals je misschien al geraden had, was het eindresultaat een succes. Tom kon zijn ogen niet geloven, het was de perfecte stop voor hem en zijn zoon, inclusief een warmtelamp en alles wat nodig was om comfortabel in en uit de schoolbus te stappen. Als kers op de taart is er bovenaan een bord geplaatst met de tekst "Ryder's Bus Stop". "De afmeting is perfect, we passen er samen met hem in", zei Tom. "Ryder zou angstig kunnen zijn, dus het is heel belangrijk om een ​​van ons bij zich te hebben."

Kortom, een prachtig gebaar waar de school en professor McKena trots op mogen zijn! Complimenten met jullie werk!

Advertisement