Ze renoveren de badkamer en vinden 80.000 honingbijen in de douchewand

Janine image
door Janine

24 December 2021

Ze renoveren de badkamer en vinden 80.000 honingbijen in de douchewand
Advertisement

Een van de belangrijkste beslissingen in ons leven is om de fundamentele stap naar onafhankelijkheid te zetten; een onafhankelijkheid die alleen kan komen als we volwassen zijn, we hebben een baan die ons niet alleen in staat stelt om het einde van de maand te halen, maar ook om iets opzij te leggen, misschien om een ​​huis voor onszelf te kopen. Op het moment dat we afscheid nemen van het ouderlijk huis en ons intrek nemen in ons huis, gekocht of gehuurd met ons harde werk, weten we dat we een fundamentele stap hebben gezet voor onze groei.

via Seattle Times

Advertisement
Dekcuf/Flickr - Not The Actual Photo

Dekcuf/Flickr - Not The Actual Photo

Plaats jezelf in de schoenen van dit echtpaar uit Florida, dat had besloten hun huis te renoveren om ervoor te zorgen dat het in de loop van de tijd werd getransformeerd in een omgeving die aan hun behoeften was aangepast; een huis helemaal voor jezelf hebben is in het begin zeker geen gemakkelijke stap, dus elke renovatie is cruciaal om vertrouwd te raken met de nieuwe muren. Maar stel je nu eens voor dat je je badkamer moet renoveren en onder de tegels een onverwachte kolonie honingbijen aantreft. Stefanie en Dan, de hoofdrolspelers van dit ongelooflijke evenement in Florida, hebben altijd geweten dat er iets mis was in hun strandhuis, al jaren eerder hadden ze een bijenkorf in de badkamer gevonden die ze moesten verwijderen, maar ze hadden nooit kunnen bedenken dat er drie jaar later, ter gelegenheid van de renovatie van de badkamer, achter de tegels nog een kolonie van bijen was met heel veel honing geproduceerd door de insecten!

Om te proberen van de kolonie af te komen, of in ieder geval om erachter te komen hoe het meest correct te handelen, riep het echtpaar Elisha Bixler, een plaatselijke imker, te hulp: "Overal was honing: op de muren, op de vloer, in de schoenen, op de deurknoppen. Ik moest de muur helemaal afbreken om de hele bijenkolonie uit de muur te krijgen! "

Advertisement
MaxPixel/Not The Actual Photo

MaxPixel/Not The Actual Photo

Om de hele kolonie van ongeveer 80.000 bijen eruit te krijgen, kwam Elisha Bixler tussenbeide deed er meer dan 5 uur over met behulp van geschikte kleding om zichzelf te kunnen beschermen tegen de beten van de duizenden insecten; aan het einde van de lange "redding", trok de imker 80.000 bijen en ongeveer 45 kg honing geproduceerd door de wonderbaarlijke insecten uit de douchewand van de badkamer. De bijenkoningin werd in een beschermende kooi geplaatst, gevolgd door de zwerm die geleidelijk de kamer van Stefanie en Dan's huis verliet.

Wat een avontuur!

Advertisement