x
Ze sluit haar vriend uit bij de koopovereenkomst…
Ze weigert op de zoon van een vriend te passen omdat ze beter betaald wordt als serveerster Moeder wanhopig door tienerzoon klaagt:

Ze sluit haar vriend uit bij de koopovereenkomst van hun huis en hij praat drie dagen niet met haar

28 December 2021 • Door Janine
4.343
Advertisement

Het kopen van een huis is zeker niet eenvoudig, maar als familieproblemen worden toegevoegd aan de stress die gepaard gaat met de aankoop, kan de ervaring een echte nachtmerrie worden. Een 22-jarige vrouw heeft de "hypotheekkwestie" aangekaart bij de man met wie ze al 4 jaar samen is en sinds 2 jaar mee samenwoont. De vrouw, die een zeer goedbetaalde baan heeft gekregen, wil graag een huis en zich op een plaats vestigen dat “helemaal van haar” is. Misschien waren de zaken echter niet vanaf het begin duidelijk omdat de man verwachtte zijn naam ook op de koopakte te zien. De vrouw legde de context en de reden voor haar keuzes heel goed uit en vroeg de Reddit-gemeenschap om advies.

via: Reddit

De jonge vrouw legde in detail de context uit waarin haar beslissing om een ​​huis te kopen plaatsvond: "Mijn vriend (25 jaar oud) en ik zijn ongeveer 4 jaar samen. We zijn 2 jaar geleden samen gaan wonen in een appartement en het was fantastisch! Ik heb onlangs een nieuwe baan gekregen en verdien ongeveer $80.000 per jaar, daarom zou ik willen dat we dit appartement verlaten en naar ons eigen huis gaan."

Blijkbaar heeft de man echter niet dezelfde toewijding om te werken, zozeer zelfs dat hij er in 4 jaar tijd 8 heeft veranderd, en altijd met zeer lage lonen. Hij heeft, in tegenstelling tot haar, geen spaargeld en leeft met de dag, met het salaris dat hij heeft. Voordat ze nadachten over het kopen van een huis, deelden de twee de huur, terwijl de kosten als volgt werden verdeeld: hij betaalde zijn rekeningen en uitgaven, zoals de kosten van de auto, terwijl zij voor al het andere zorgde, namelijk wifi, eten, water, elektriciteit en alle andere consumpties. Ze betaalde altijd meer omdat ze, objectief gezien, meer verdiende en dat vond ze nooit een probleem.

In hun zoektocht naar een huis zochten de twee naar huizen met compatibele prijzen om de vrouw in staat te stellen alle kosten van het beheer en alleen wonen te dekken, en de man zijn inkomsten te gebruiken als extra geld voor het paar. De enige kosten die ongewijzigd zouden zijn gebleven, zouden de hypotheekbetalingen zijn geweest die gelijkelijk zouden worden verdeeld, maar, zoals de jonge vrouw benadrukte: "Het zou minder kosten dan de huur die we nu betalen".

Het echte trauma voor de man was toen de twee daadwerkelijk het "huis van hun dromen" vonden en hij zich realiseerde dat zijn vriendin het pand exclusief op haar eigen naam zou kopen. De man sprak op dat moment drie hele dagen niet met haar, omdat hij ervan overtuigd was dat ze voor beiden een huis zocht. De vrouw probeerde hem uit te leggen dat ze samen zouden gaan wonen en dat ze de kosten zouden verdelen zodat zij meer zou betalen dan hij, die uiteindelijk alleen de vergoeding zou betalen voor een lagere huur dan hij momenteel betaalde. De vrouw wil geen huis kopen op naam van de man, aangezien ze nog niet getrouwd zijn en er nog niemand over een huwelijk heeft gesproken. Verder herhaalde de jonge vrouw dat het voor hem zou zijn als het betalen van een (lage) huur en dat in de toekomst, als en wanneer ze gaan trouwen, de afspraken zullen veranderen. Een begrijpelijke keuze, mede beïnvloed door haar eigen familiegeschiedenis: haar ouders scheidden namelijk juist om geldredenen.

Wat denk jij? Had ze gelijk om de man uit te sluiten van deze belangrijke uitgave? Schrijf ons je mening in de reacties!

Tags: HuizenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt