"Ik was een moeder in financiële moeilijkheden, nu verkoop ik gebruikte kleding en ben ik een succesvolle onderneemster"

Janine image
door Janine

03 Mei 2023

"Ik was een moeder in financiële moeilijkheden, nu verkoop ik gebruikte kleding en ben ik een succesvolle onderneemster"
Advertisement

We weten allemaal hoe moeilijk het is om dag in dag uit door te gaan: iedereen heeft veel uitgaven en het is niet gemakkelijk om rond te komen. Wie dus een groot gezin heeft en om wat voor reden dan ook niet in staat is het nodige te verdienen, kan in zeer gecompliceerde situaties terechtkomen.

Dat overkwam de hoofdpersoon van ons verhaal die in 2015 een heel moeilijk moment doormaakte om mee om te gaan, maar ze liet zich niet ontmoedigen en wist er met opgeheven hoofd uit te komen. Hoe? Laten we er samen achter komen.

via The Sun

Advertisement

Dit is Monette Mejia, ze woont in Houston, in Texas, Verenigde Staten, en ze is een 45-jarige moeder van drie kinderen en een gerenommeerd onderneemster. Voordat ze echter succes boekte, maakte ze een aantal zeer gecompliceerde periodes van haar bestaan ​​door en ze vreesde verschillende keren dat ze het niet zou redden.

In 2015 bevonden zij en haar man zich in een diepe economische crisis: hij was de enige die een baan had, terwijl zij huisvrouw was, dus ze hadden één salaris. Omdat ze echter wat tijd beschikbaar had, begon de vrouw een oplossing te bedenken om wat te kunnen verdienen. Ze besloot plotseling om wat kleren die ze al een tijdje niet had gedragen weg te doen en ze te koop aan te bieden. Haar zus had haar verteld over een site die in die zin heel goed werkte en Monette greep de kans met beide handen aan.

Advertisement

Haar eerste verkoop was een jurk die haar binnen 11 uur $36 opleverde. Toen ze zag dat het werkte, ging deze moeder door en de verkoop werd steeds substantiëler, maar beperkt tot slechts één site. Toen haar man in 2017 echter een gezondheidsprobleem kreeg en 44 dagen in bed moest blijven zonder te kunnen werken, begreep de vrouw dat ze haar bedrijf moest uitbreiden.

Dus begon ze advertenties op andere sites en ook op sociale media te plaatsen om haar spullen beter te laten circuleren, totdat ze een echt bedrijf oprichtte. Nu staat de vrouw aan het hoofd van een bedrijf dat zeer goed loopt en waarmee ze tot 735.000 dollar per jaar weet te verdienen. Een echt fortuin dat voortkomt uit veel moeite en opofferingen en dat Monette wilde delen om iedereen te laten begrijpen dat het mogelijk is, zelfs als het niet zo lijkt. Je moet gewoon doorzetten en de juiste manier vinden om een ​​verandering in je dagelijkse leven aan te brengen.

Het is haar gelukt, het was natuurlijk niet gemakkelijk, en ze kreeg ook te maken met economische gevolgen, maar ze was vastberaden en ze slaagde erin een echt imperium te creëren. Zelfs haar man keerde, toen hij weer beter was, niet terug naar zijn oude baan, maar hielp zijn wederhelft.

Een echt voorbeeld van hoe belangrijk het is om niet op te geven: het leven zal ons altijd voor veel obstakels plaatsen, maar we moeten gewoon de kracht hebben en de juiste manier vinden om ze te omzeilen en te overwinnen.

Advertisement