Ze verkoopt het huis dat ze aan haar broer had verhuurd zonder hem op de hoogte te brengen: "hij betaalde me niet meer uit protest"

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

Ze verkoopt het huis dat ze aan haar broer had verhuurd zonder hem op de hoogte te brengen: "hij betaalde me niet meer uit protest"
Advertisement

De band tussen broers en zussen is een van de belangrijkste relaties die je in het leven kunt hebben: ons is vaak verteld dat broers en zussen voor altijd zijn en dat je niet zonder hen kunt. Deze band kan echter ondermijnd worden door vele factoren, waaronder economisch belang.

Als een broer of zus in financiële moeilijkheden verkeert, kan hij of zij in de verleiding komen om misbruik te maken van de verwantschapsrelatie om geld of andere voordelen te verkrijgen ten koste van de ander. Dit kan leiden tot spanningen, wrok en uiteindelijk het verbreken van de relatie. Dit is wat er gebeurde met een jonge vrouw die ervoor koos om online advies in te winnen om erachter te komen hoe ze met de situatie om moest gaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw vertelde hoe ze haar broer toestemming had gegeven om in haar woning te trekken door een huurcontract te ondertekenen. Haar broer vroeg, vanwege het feit dat hij vier kinderen had, om de warmwatertank te vervangen door een nieuwe. De jonge vrouw was het daarmee eens, maar wees erop dat volgens de oorspronkelijke overeenkomst haar broer verantwoordelijk zou zijn voor alle onderhoudskosten van het huis en de binnenplaats. Toen haar broer pleitte voor de kosten van de nieuwe tank, verwees ze naar de oorspronkelijke overeenkomst en weigerde verdere wijzigingen zonder haar uitdrukkelijke toestemming. De situatie veroorzaakte een grote discussie, maar de vrouw besloot het geschil te beëindigen om verdere conflicten te voorkomen.

Vervolgens besloot de broer uit protest te stoppen met het onderhouden van het huis. Hoewel het huis solide was, was het esthetisch gezien niet erg e aantrekkelijk en was de interne bedrading niet ontworpen om moderne elektronica aan te kunnen. De broer had gevraagd om een ​​nieuwe stroomonderbreker te plaatsen, maar de vrouw had geweigerd en uitgelegd dat ze die niet kon betalen omdat ze geen inkomen uit het huis had. Als gevolg hiervan begon de broer zich slecht te gedragen en de huur te laat te betalen. "Ik probeerde met hem te praten, maar hij vertelde me dat hij wat dingen voor het huis moest kopen en dat hij geldproblemen had. Daarom besloot ik mijn huis te verkopen en binnen een week wist ik een koper te vinden”, legde de vrouw uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn broer kwam erachter toen hij een ontruimingsbevel kreeg en belde me om ernaar te vragen, dus ik vertelde hem dat het huis me problemen bezorgde, dat ik een kans had om wat geld te verdienen en die pakte ik." Hij zei dat ik hem de mogelijkheid had moeten bieden om het te kopen, maar ik antwoordde dat als hij problemen had met het betalen van de huur, hoe kon hij dan in aanmerking komen voor een hypotheek? Hij antwoordde dat ik een monster ben en dat hij dat geld had: hij wachtte gewoon om me een bod te doen. Ik heb toen gewezen op het feit dat hij mij met de huur op tijd had kunnen blijven betalen. Hij begon kwaad over me te spreken tegen onze hele familie. Sommigen van hen kozen de kant van hem, anderen die van mij," concludeerde de jonge vrouw, die online om advies vroeg wie van de twee echt gelijk zou kunnen hebben.

Het web koos haar kant en zei dat haar broer zich verkeerd had gedragen: "Waarom zou je geld verliezen om hem te helpen? Het was aardig van je om huur met korting aan te bieden maar hij stelde je gastvrijheid niet op prijs. Je kunt het vervelend vinden voor je schoonzus en neefje en nichtje, maar ze zijn niet jouw verantwoordelijkheid", merkte een gebruiker op.

Vind jij ook dat onze hoofdrolspeler gelijk had?

Advertisement