Ze weigert op de zoon van een vriend te passen omdat ze beter betaald wordt als serveerster

Janine image
door Janine

29 December 2021

Ze weigert op de zoon van een vriend te passen omdat ze beter betaald wordt als serveerster
Advertisement

Als er één ding is dat je van het leven leert als je opgroeit, dan is het dat je niet moet oordelen over de keuzes van andere mensen, of ze nu goed of fout zijn; er zijn echter gevallen waarin het absoluut onmogelijk lijkt om niet voor zichzelf te spreken, precies zoals gebeurde met de familieleden van dit meisje dat een baan die door een vriend van de familie was aangeboden, weigerde om het werk te blijven doen dat ze al een tijdje deed. Een individuele keuze die fel werd bekritiseerd, en het meisje wilde deze teleurstelling op Reddit vertellen.

via AITA/Reddit

Bridget Coila/Flickr - Not The Actual Photo

Bridget Coila/Flickr - Not The Actual Photo

Het meisje op Reddit vroeg gebruikers om advies en vroeg hen of ze iets verkeerd had gedaan door de baan te weigeren die een vriend van haar ouders haar had aangeboden, en gaf er de voorkeur aan om door te gaan met het werk dat ze al deed, namelijk serveerster. De reden? Ze hield gewoon niet van de baan die deze vriend aanbood, volgens wat het meisje zei, en als serveerster zou ze veel meer hebben verdiend. De baan waar onze hoofdrolspeelster zo’n hekel aan had en die ze categorisch had geweigerd, was die van babysitter, een functie waarvoor het meisje op 15-jarige leeftijd ook een cursus had gevolgd, dus ze wist er zeker iets van: "Ik vond het helemaal niet leuk, ik moest praktisch borden afwassen die ik zelf nooit vuil had gemaakt, ik moest hun woonkamer opruimen die erg rommelig was en ik moest helpen met de huishoudelijke klusjes; bij dit alles moest ik de ouders van het kind er altijd aan herinneren dat ik betaald moest worden, kortom een ​​gênante ervaring."

Toen kwam het voorstel van een vriend van haar vader die wilde dat ze de oppas van hun zoon zou zijn, maar ze weigerde zonder na te denken: "Een vriend van mijn vader wilde dat ik hun babysitter zou worden omdat hij me al heel lang kent en me vertrouwt, maar ik heb een baan in een restaurant waar ik beduidend meer verdien, ik heb vaste diensten bij mijn werkgever, ik krijg bovendien fooien en ik hoef mijn werkgevers er niet aan te herinneren om me aan het eind van de week te betalen."

Advertisement
MarkScottAustinTX/Wikimedia

MarkScottAustinTX/Wikimedia

Helaas werkte de beslissing van het meisje averechts omdat haar ouders haar fel bekritiseerden omdat ze de oppasbaan van de familievriend had geweigerd, ondanks het feit dat ze veel beter betaald krijgt met haar huidige baan, als serveerster. Bovenal kwetsen en vernederden de woorden van haar vader haar: "Je moet geen banen aannemen alleen voor het geld." Natuurlijk kozen de meeste Reddit-gebruikers de kant van het meisje: waarom zou ze een nieuwe, lager betaalde baan aannemen die ze niet eens leuk vindt?

Wat vind jij van dit alles? Zou jij de baan hebben aangenomen alleen om je familievriend “gelukkig te maken”, ook al is het misschien onderbetaald?

Advertisement