De kwetsende woorden van een leraar achtervolgen haar na 17 jaar nog steeds, maar vandaag heeft ze een bericht om te delen - BekijkDezeVideo.nl
x
De kwetsende woorden van een leraar…
Hij nodigt het meisje uit voor een etentje en biedt haar een broodje met mortadella aan: ze maakt het uit omdat hij Ze reist de wereld rond met haar gehandicapte zoon op haar schouders: een heel bijzondere moeder

De kwetsende woorden van een leraar achtervolgen haar na 17 jaar nog steeds, maar vandaag heeft ze een bericht om te delen

12 Januari 2022 • Door Janine
1.870
Advertisement

Woorden zijn belangrijk en kunnen bijna net zoveel pijn doen als een mes. Daarom moeten we altijd twee keer nadenken voordat we een opmerking maken of een oordeel over iemand anders uiten. Want een wond kan genezen, maar een trauma dat op jonge leeftijd is veroorzaakt, van een onaangename opmerking, is moeilijker: die woorden zullen ons hoogstwaarschijnlijk achtervolgen en ons ervan weerhouden ons leven voor 100% te leven. Waarom moeten we zoiets verdragen? Als we allemaal aardiger voor elkaar waren geweest, zou het probleem al onder controle zijn.

Elyse Myers weet hoe het is om tijdens de schooltijd een nare opmerking te krijgen. De jonge vrouw vertelde hoe een vervangende leraar haar destijds ontmoedigde met een negatieve opmerking over haar uiterlijk. Voor een meisje dat ervan droomde cheerleader te worden, was het verschrikkelijk om te moeten leven met het oordeel van die onbekende.


Het is geen geheim dat Elyse Myers een beetje mollig was toen ze op school zat, - dat gaf ze zelf toe in haar verhaal - maar dat betekent niet dat ze niet kon dromen en zichzelf voorstellen als cheerleader. Haar gewicht kon haar niets schelen, omdat ze vrede met zichzelf had, maar iedereen om haar heen leek haar er altijd aan te willen herinneren hoe “forser” ze was dan andere kinderen. In die tijd had geen enkele volwassene haar ooit geleerd van haar lichaam te houden, maar ze was niet van plan haar dromen om cheerleader te worden op te geven. Aan de andere kant, wie zei er dat haar lichaam een ​​obstakel vormde? Op een dag zorgde een vervangende leraar ervoor om die droom te vernietigen.

"Een mannelijke vervanger hoorde me mijn vrienden vertellen hoe graag ik ooit cheerleader wilde worden," zegt Elyse, "en blijkbaar voelde hij de drang om naar me toe te komen en te zeggen: “Ik moet je redden van jezelf. Je bent geschikt als vlaggendraagster of in de fanfare te lopen of te worstelen, maar ik zie je niet in een cheerleader-outfit'". En zo slaagde een volslagen vreemdeling, die van beroep leraar zou moeten zijn, erin de droom van een meisje te vernietigen. Leraren, en meer in het algemeen alle volwassenen, moeten de woorden die ze kiezen om te gebruiken met studenten en kinderen afwegen. Elyse was pas 11 toen deze plaatsvervanger de vrijheid nam om in het bijzijn van haar vrienden tussenbeide te komen om haar lichaam belachelijk te maken, en pas nu, 17 jaar later, realiseert de jonge vrouw zich hoe ernstig dit was. En ook hoe die woorden haar leven negatief beïnvloedden.

Advertisement

Je weet nooit hoeveel de woorden van een volwassene op een kind indruk kunnen maken, maar ouders en leraren hebben zeker een rol die te belangrijk is om het zich te kunnen veroorloven om te luchtig te zijn. Uiterlijk is een zeer gevoelig onderwerp, dat gemakkelijk onzekerheid en instabiliteit kan veroorzaken tijdens de groei van een kind: allemaal elementen die ertoe zullen bijdragen dat het een volwassene wordt vol "complexen".

Elyse was niettemin de cheerleader in een toneelstuk op haar school en merkte hoe ongelooflijk goed ze zich voelde. We mogen niet toestaan ​​dat iemand ons veroordeelt en ons vertelt wat we wel of niet kunnen doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt