Straatverkoper slaagt erin om alle 4 de dochters naar de universiteit te sturen, ook al geloofde niemand het - BekijkDezeVideo.nl
x
Straatverkoper slaagt erin om alle 4…
De bruid wil niet dat de bejaarde grootmoeder van haar vriend de receptie bijwoont en veroorzaakt ophef Schoolmedewerkster in moeilijkheden ontvangt geld en een nieuwe auto van een

Straatverkoper slaagt erin om alle 4 de dochters naar de universiteit te sturen, ook al geloofde niemand het

10 Januari 2022 • Door Janine
2.005
Advertisement

Een ouder weet dat hij er alles aan moet doen om zijn kinderen het beste te bieden, maar altijd volgens zijn mogelijkheden. Een man die zijn hele leven als straatverkoper visballetjes op straat verkocht, slaagde erin om alle vier zijn dochters aan de universiteit te laten studeren. Een niet zo vanzelfsprekend doel als we kijken naar het waarschijnlijk zeer lage salaris van de man, maar we mogen alle offers die zowel hij als zijn vrouw hebben gebracht om hun dochters te laten studeren niet vergeten. Onderwijs is in feite misschien wel de enige oplossing voor armoede en de twee ouders in kwestie moeten dit heel goed begrepen hebben.

De laatste van de vier afgestudeerde dochters, de jongste, sprak haar dankbaarheid uit aan haar ouders en vertelde wat het betekent om een kind van een straatverkoper te zijn.


Ang Vic Sotto sa bahay namin ...hahaha char lang ... Yipeee ! Graduate ka na din Papang

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Collegegeld is een dure grap en voor veel ouders wordt het een echte uitdaging om het te kunnen betalen. Girlie Versoza, de jongste dochter van de hoofdpersoon, de straatverkoper in dit verhaal, zei dat niet alleen niemand had gedacht dat haar vader en moeder haar konden laten studeren, maar dat toen zij en haar zusjes klein waren, veel kinderen geen vriendschap met hen wilden sluiten vanwege het beroep van hun vader: "Je bent de dochter van de verkoper van balletjes vis”, zeiden ze minachtend en spottend. Woorden die in Girlie's hoofd gegrift zijn gebleven en die jaren later weer naar boven zijn gekomen, maar met een andere betekenis: haar vader had veel offers gebracht, juist omdat hij een verkoper van visballetjes was, en hij was erin geslaagd haar te laten studeren.

Si bunso �� makakahinga na rin sila papa sa Allowance � ...Me: �

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

“Dochter van me, je moet je niet schamen. Dwing jezelf niet om vriendschap te sluiten met anderen, wees gewoon aardig", zei haar vader toen hij haar als kind verdrietig zag omdat andere leeftijdsgenoten niet met haar wilden spelen vanwege de bescheiden afkomst van haar familie. Gelukkig schaamde Girlie zich nooit voor het werk van haar vader en gedurende haar leven ontmoette ze ook vrienden die haar accepteerden om wie ze was.

De financiële moeilijkheden leken onoverkomelijk, maar zowel zij als haar zussen slaagden erin om af te studeren aan de universiteit.

Advertisement

Supportive parents as ever ...

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Op de dag van haar afstuderen kon Girlie niet anders dan die overwinning opdragen aan haar ouders en in het bijzonder aan haar vader, die zoveel offers had gebracht met zijn werk. De dochters hebben hem door de jaren heen geholpen om eten te verkopen en dit was een geweldige levensles voor hen waardoor ze groeiden en volwassen werden.

My mama and papa

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Door als straatverkoper te werken, begrepen zijn dochters dat er niets mis is met een bescheiden baan en vooral dat alle beroepen fatsoenlijk zijn, zolang ze maar eerlijk zijn. Schaam je niet voor je afkomst!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt