Jongen gaat het web rond als hij met zijn 92-jarige overgrootmoeder op het bal verschijnt

Janine image
door Janine

28 Februari 2024

Jongen gaat het web rond als hij met zijn 92-jarige overgrootmoeder op het bal verschijnt
Advertisement

The Prom is de grote dag waar veel studenten altijd vol spanning naar uitkijken en graag hun mooiste kleding willen laten zien.

De situatie kan echter stressvol worden als al je vrienden een partner hebben om mee naar het feest te gaan, terwijl jij in plaats daarvan alleen bent, zoals gebeurde met de jonge scholier van het lyceum Dakota Wollan die echter een bijzondere oplossing vond.

Advertisement

Wat gebeurde er met Dakota?

Wat gebeurde er met Dakota?

NBC News/YouTube - Screenshot

Dakota Wollan, een eindejaarsscholier uit Watford City, North Dakota, zou naar het schoolbal gaan zonder partner om deze belangrijke gebeurtenis mee te delen.

Op dat punt stelde zijn vader een even ongewoon als ontroerend idee voor: waarom nodigde hij zijn overgrootmoeder, Madeline Miller, niet uit, die nooit de kans had gehad een soortgelijke ervaring me te maken?

Het idee stond hem wel aan, en zo organiseerde Dakota vervolgens een speciale "promposal" voor zijn overgrootmoeder, met behulp van een oude vrachtwagen uit 1985 die ze hem cadeau had gedaan en die hij liefdevol had gerestaureerd, vergezeld van een handgemaakt bord om zijn voorstel te doen.

De reactie van Madeline, 92 jaar, was er een van ongeloof en bescheidenheid, en ze vroeg zich af waarom haar achterkleinzoon haar als danspartner wilde hebben in plaats van al die jonge meisjes.

Ondanks haar aanvankelijke verrassing accepteerde Madeline de uitnodiging, gedreven door de genegenheid en vastberadenheid van Dakota, die bovendien had gezegd dat hij het dansfeest niet zonder haar wilde bijwonen.

Op de dansavond trok de entree van Dakota en zijn overgrootmoeder de aandacht en bewondering van alle aanwezigen en werden ze het middelpunt van het evenement.

Madeline beschreef liefdevol het moment van hun binnenkomst en merkte op hoe emotioneel het was om naast haar achterkleinzoon te lopen, naar de muziek te luisteren en applaus en aanmoediging te ontvangen. Het hoogtepunt van de avond was hun dans, een ontroerend moment dat hun band verder versterkte en veel toeschouwers ontroerde.

 

Advertisement

Hoe wordt een eindejaarsbal gehouden in de Verenigde Staten?

Freepik

Gedurende hun vier jaar op het lyceum in de Verenigde Staten hebben studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende schooldansen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en tradities.

Homecoming wordt gehouden aan het begin van het schooljaar en markeert het einde van de Homecoming week, een week vol evenementen om de terugkeer naar school te vieren. Dit evenement bestaat uit semi-formele kleding met korte cocktailjurken voor de meisjes, terwijl de jongens stropdassen dragen die passen bij de jurk van hun partner.

De Winter formal, ook wel bekend als Snow Ball, vindt plaats tussen december en maart, vaak samenvallend met de feestdagen, en vereist formele kleding met lange jurken voor de meisjes.

The Prom is de meest formele en verwachte dans, gereserveerd voor derde- en vierdejaarsstudenten. Met een extreem formele dresscode, waarbij smokings voor jongens en lange jurken voor meisjes vereist zijn, plus het huren van een limousine voor een aankomst in stijl.

Terwijl veel studenten spanning en opwinding ervaren bij het vinden van de ideale partner voor evenementen zoals Homecoming, Winter Formal en Prom, koos Dakota ervoor om dit speciale moment te delen met een zeer belangrijk persoon in zijn leven, waardoor onvergetelijke herinneringen voor zowel hemzelf als zijn overgrootmoeder werden gecreëerd. 

Source:

Youtube

Advertisement