Ze wordt geboren met een witte haarlok op haar voorhoofd: 2 jaar later is het haar onderscheidende kenmerk

Janine image
door Janine

17 Maart 2024

Ze wordt geboren met een witte haarlok op haar voorhoofd: 2 jaar later is het haar onderscheidende kenmerk
Advertisement

Elk kind is uniek en speciaal voor zijn ouders, zoals het hoort, maar het kind in dit verhaal is dat objectief gezien echt, dankzij een zeer zeldzame eigenaardigheid waarmee ze werd geboren: slechts 1 op 20.000 baby's heeft zo'n eigenschap!

We hebben het over de haren, een enkele haarlok die volledig gedepigmenteerd is of, simpel gezegd, helemaal wit. Een esthetisch origineel kenmerk dat internetgebruikers enthousiast heeft gemaakt met haar schoonheid. Het meisje groet op samen met haar “uniekheid”, laten we samen kennis met haar maken.

Het meisje met het "zilveren haar"

Het meisje met het "zilveren haar"

@mychustory_/Instagram

De kleine hoofdpersoon van dit fascinerende verhaal heet Ellie, de dochter van Joana Chu, en ze is beroemd geworden op internet dankzij de eigenaardigheid dat ze een volledig witte pluk haar heeft. Maar hoe heet dit fenomeen en heeft het gevolgen voor de gezondheid?

Wetenschappelijk gezien staat het bekend als piëbaldisme, wat een zeldzame pigmentstoornis is die zich manifesteert op bepaalde gelokaliseerde gebieden van de huid, in het bijzonder komt deze aandoening vaker voor op het voorhoofd. Gelukkig heeft het geen enkele invloed op de gezondheid: je moet alleen oppassen dat je niet te veel zon krijgt in de gebieden die getroffen zijn door het bovengenoemde fenomeen.

Er is dus absoluut niets om je zorgen over te maken als je zeker weet dat je piëbaldisme hebt, en de moeder van dit prachtige kleine meisje is dan ook trots op hoe prachtig haar dochter is. Een merkwaardig feit als je er bij stilstaat: zijn witte haren - zelfs als je er maar een paar hebt - niet een duidelijk teken dat je ouder wordt?

Advertisement

De video van Ellie op 2-jarige leeftijd en opmerkingen van gebruikers

@mychustory_/Instagram

Op zich wel: het valt niet te ontkennen dat grijs en wit de kleuren zijn die getuigen van wijsheid en totale volwassenheid. Tegenwoordig voorziet de mode echter in – en verwelkomt – stijlen waarin kapsels met zilveren accenten worden getoond, een symbool van charme en tijdloze elegantie.

Ook bij jongeren is deze look populair, door hen geïnterpreteerd als “alternatief”, rebels en non-conformistisch. Hoe dan ook, Ellie heeft niet gekozen voor die zilveren tint op haar hoofd, maar als je haar als baby ziet en twee jaar later, kun je niet zeggen dat ze niet schattig is! 

We kunnen haar dan ook zien in de video die haar moeder tijdens haar eerste levensjaren heeft gepost, en haar haar, geheel natuurlijk, heeft honderdduizenden mensen in vervoering gebracht: er zijn waren veel reacties van waardering voor het kleine meisje.

"Er is een hoofdpersoon geboren", schreef iemand grappend, "Oh mijn God, ze is zo schattig! Ze doet me denken aan prinses Anna uit de film Frozen", schreef iemand anders, wat honderden mensen liketen. Velen hebben het uiterlijk van het meisje vergeleken met een stripfiguur, sommigen smeekten haar moeder zelfs om haar haar onderscheidende eigenschap nooit te laten verliezen: "Ik hoop dat je kleine meisje zich er nooit voor zal schamen, want het staat haar geweldig!" riep een gebruiker uit. Wat vind je van Ellie's bijzondere uiterlijk?

Source:

Wikipedia

Advertisement