Hij wint $5,6 miljoen in de loterij, maar wil de buit niet delen met zijn familie - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij wint $5,6 miljoen in de loterij,…
Hij neemt ontslag met een opzegtermijn van 2 weken, maar de werkgever neemt wraak door hem op staande voet te ontslaan Hij doet zo'n

Hij wint $5,6 miljoen in de loterij, maar wil de buit niet delen met zijn familie

14 Januari 2022 • Door Janine
9.363
Advertisement

Je kunt veel dingen doen met een behoorlijke hoeveelheid geld, nog meer als we miljoenen dollars zouden winnen in de loterij; hoe zou je, in dit geval, al het gewonnen geld gebruiken? Zou je het gebruiken om wat leuks te kopen of om liefdadigheid te doen? Zou je het bewaren voor minder goede tijden of financiële moeilijkheden of zou je het delen met je familie en geliefden? Een 24-jarige man wilde zijn verhaal vertellen op Reddit, wat veel discussie op het web veroorzaakte...

De 24-jarige hoofdpersoon van dit verhaal vertelde een Reddit-groep dat hij maar liefst 5,6 miljoen dollar in de loterij had gewonnen, een heel groot bedrag dat hij op vele manieren had kunnen gebruiken en “verkwisten”, maar dat hij in plaats daarvan verstandig gebruikte om wat schulden af ​​te betalen en de hypotheek op zijn huis af te betalen. Tot nu toe niets vreemds, behalve dat de man zei dat hij het gewonnen bedrag niet met zijn familie wilde delen:

“Achtergrond: mijn vrouw en ik zijn allebei 24 jaar oud. Elke maand kopen we voor de lol een lot. Nou, we hebben flink gewonnen. Na de belasting erover te betalen hielden we ongeveer $5,6 miljoen over. Na al onze schulden te hebben afbetaald (studieleningen, hypotheek, autoleningen), was er nog ongeveer 5 miljoen over. Misschien weten jullie niet dat 70% van de loterijwinnaars na een paar jaar alles kwijt is.

Omdat ik in de financiële sector zat, wilde ik niet bij die 70% horen en bovendien zou ik nooit meer hoeven te werken. Wat we deden was $3 miljoen investeren in een combinatie van beleggingsfondsen en preferente aandelenfondsen voor een extreem stabiel en solide rendement met een extreem laag risico. Met de $2 miljoen hebben we uiteindelijk een appartementencomplex van $5 miljoen gekocht dat ons een hoog rendement geeft met een laag risico.

Het verhaal van de man eindigt met deze woorden: "Toen ik het mijn familie vertelde, dacht ik dat de eerste reactie lovend voor mij zou zijn en hoe we financieel verantwoordelijk met het geld omgingen. Maar mijn familie begon te praten over een enorme familiereis, over hoe ik al hun schulden zou afbetalen en meer. Ik legde uit dat 5 miljoen veel is, maar niet genoeg om het aan de familie weg te geven en ze werden boos. Ze zeiden dat ik niet welkom was in deze familie en dat ik niet nog een keer met ze hoefde te praten. Ik vind dat ik gelijk heb omdat ik doe wat het beste is voor mijn vrouw en mij. Denken jullie dat ik verkeerd bezig ben?”

Welk idee heb jij van dit hele verhaal? Heeft de man die de loterij heeft gewonnen gelijk of kies jij de kant van zijn familie?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt