Hij heeft al minstens 6 jaar geen loonsverhoging ontvangen, werknemer besluit ter plaatse ontslag te nemen

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Hij heeft al minstens 6 jaar geen loonsverhoging ontvangen, werknemer besluit ter plaatse ontslag te nemen
Advertisement

Tegenwoordig is het hebben van een vaste baan een groot voorrecht, vooral om beloningen en verhogingen van je bazen te ontvangen als je na een lange tijd met opoffering en toewijding werkt. Iedereen vindt het leuk om af en toe beloond te worden voor hun werk, maar tegenwoordig lijkt het erop dat niet veel werkplekken hun hardwerkende werknemers geven wat ze verdienen. Dit is het geval van een modelwerknemer die op Reddit zijn slechte ervaring met zijn werkgevers vertelde en waarom hij besloot te stoppen op een delicaat moment in zijn professionele carrière...

via antiwork/Reddit

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

De anonieme gebruiker van Reddit vertelde over zijn werkervaring en waarom hij na zes jaar besloot ontslag te nemen; na al die tijd lijkt het erop dat het topmanagement van zijn bedrijf hem nooit een bonus of nieuwe en voordelige beloningsvoorwaarden heeft "gegeven". Het mooie is dat, zoals de modelwerknemer ons vertelt, hij het was binnen het bedrijf die enkele miljoenenonderhandelingen voerde, een aanzienlijke verantwoordelijkheid die echter na zes jaar hard werken nooit werd beloond met een verhoging van het salaris, een premie of een kerstbonus, bijvoorbeeld.

Een frustrerende situatie die de man echter heeft besloten voor eens en voor altijd in zijn voordeel te keren door de betrekkingen met het bedrijf te verbreken; net toen hij op het punt stond een grote financiële deal te sluiten ter waarde van $3 miljoen, nam de modelmedewerker de beslissing om ontslag te nemen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Veel van de gebruikers die zijn verhaal aandachtig hebben gelezen, konden niet anders dan de kant kiezen van de man die besloot ontslag te nemen, en steunden zo het gebrek aan loon- en werkrechtvaardigheid dat het bedrijf niet lijkt toe te willen staan. Immers, zoals de betrokkene zei: "Nu hebben ze niemand om me door te vervangen en het is heel aangenaam om te bedenken dat ik enorme economische en financiële schade aanricht terwijl ik zes lange jaren alles voor hen heb opgeofferd."

Heeft deze uitgeputte werknemer er naar jouw mening goed aan gedaan om ter plekke te stoppen of had hij met het topmanagement van zijn bedrijf moeten onderhandelen over een eerlijke loonsverhoging in vergelijking met de offers die in het verleden zijn gebracht? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement