Vrouw bespaart in zes maanden ongeveer £5.000 met behulp van de envelop “truc”

Janine

16 Januari 2022

Vrouw bespaart in zes maanden ongeveer £5.000 met behulp van de envelop “truc”
Advertisement

Laten we eerlijk zijn, tegenwoordig is het niet gemakkelijk om het einde van de maand te halen en wat extra geld achter de hand te hebben dat nuttig kan zijn voor de magere tijden; de riem aanhalen om geen gebrek aan brood op de plank in huis te hebben wordt nu steeds meer de norm, en het extra geld om opzij te zetten wordt steeds minder. Niet alles is verloren, want er zijn een paar heel eenvoudige trucs om manieren te vinden om te sparen, zelfs in schijnbaar moeilijke tijden. Net zoals deze vrouw deed op internet, toen ze besloot om haar manier om wat opzij te leggen aan de wereld te onthullen, namelijk met… enveloppen!

via The Sun UK

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Het enige wat deze vrouw deed om op een originele en verrassende manier geld te sparen, was de envelop-truc. De vrouw vertelde op Facebook dat ze 100 witte enveloppen had gekocht en ze daarna allemaal had genummerd; daarna haalde ze er elke week twee willekeurige uit voor een periode van ongeveer 25 weken, oftewel zes maanden. Voor elke envelop stopte de vrouw er het geldbedrag in van het nummer dat op de buitenkant stond geschreven; als op de twee enveloppen die ze uit de stapel haalde bijvoorbeeld de nummers 25 en 60 stonden, zou de vrouw er respectievelijk 25 en 60 pond in hebben gestopt, waardoor ze die week 85 pond zou sparen. Een aardig bedrag!

En zo ging het envelop-experiment in totaal 25 weken succesvol door!

FinpowderedLiving/Facebook

FinpowderedLiving/Facebook

Deze truc zorgde ervoor dat de vrouw een mooi bedrag opzij zette, een bedrag dat uiteindelijk perfect was voor de extra uitgaven of voor dagelijkse aankopen die onverwacht of niet essentieel waren. Het mooie is dat deze enveloppen-truc lijkt te zijn gebaseerd op een beroemde wiskundige formule die is bedacht door de Duitse wetenschapper Gauss, een formule waarmee een bedrag van 5.050 pond kan worden bespaard die gemakkelijk in 25 weken kan worden bereikt met twee enveloppen per week.

Nu is het ook waar dat om geld in 100 genummerde enveloppen te doen en gedurende 25 weken opzij te leggen, je je dit kunt veroorloven en in staat moet zijn om het opzij te leggen, zonder al te veel moeite, maar dit experiment zou je na een paar maanden zeker enige voldoening kunnen geven.

Wil je deze truc uitproberen? Laat het ons weten in de reacties.

Advertisement