Eigenaar van een motel stelt kamers ter beschikking aan daklozen: “Mijn vader zou trots zijn”

Janine

27 Januari 2022

Eigenaar van een motel stelt kamers ter beschikking aan daklozen: “Mijn vader zou trots zijn”
Advertisement

Er zijn veel mensen die besloten hebben in de voetsporen van hun ouders te treden en het door hen begonnen werk voort te zetten; noem het een familie-erfenis, maar het is van enorme waarde om te zorgen voor het offer dat onze vader en moeder hebben gebracht om ons als kinderen in staat te stellen altijd alles te hebben wat we nodig hebben. Wanneer een kind de teugels van het familiebedrijf overneemt, is het alsof hij een echte daad van liefde jegens zijn ouders in praktijk heeft gebracht. Een beetje zoals Brian Arya, de hoofdpersoon van dit mooie verhaal, doet.

via ltmotel/TikTok

Advertisement
TikTok/ltmotel

TikTok/ltmotel

Brian Arya erfde het Lincoln Tunnel Motel van zijn vader, een klein hotel in New Jersey dat de jongen graag beheerde, zelfs in de donkerste periode van onze recente jaren, die van de pandemie. In deze moeilijke tijd van lockdowns besloot Brian namelijk eer te bewijzen aan het werk dat zijn vader jaren eerder in het familiemotel had gedaan, waardoor het een gastvrije plek werd voor iedereen, maar echt iedereen, vooral voor degenen die tijdens de maanden van de lockdown en isolatie geen plek hadden om te eten, slapen, of zelfs te leven; kortom, Brian heeft een aantal van zijn kamers ter beschikking gesteld aan daklozen in New Jersey.

TikTok/ltmotel

TikTok/ltmotel

Volgens wat Brian op zijn TikTok-profiel vertelde, was moteleigenaar en -manager zijn geenszins het carrièrepad dat hij voor zichzelf had gekozen; in feite had de jongen er altijd van gedroomd acteur te worden, dus voordat hij het bedrijf van zijn vader zou erven, had hij hard gewerkt als werknemer in een bedrijf om zich een artistieke carrière te kunnen veroorloven. Maar toen kwamen de familieproblemen en moest Brian ervoor kiezen om het motelmanagement te leiden, zonder zijn genereuze, empathische en solidaire karakter op te geven: "We helpen mensen op deze manier. Op een dag dacht ik erover na hoe interessant het zou zijn als we een gratis nacht zouden geven aan iedereen die ons volgt op TikTok. En op dat moment brak de pandemie uit en toen waren de meeste klanten die op zoek waren naar een vrije kamer mensen die geen huis of economische problemen hadden."

Advertisement
TikTok/ltmotel

TikTok/ltmotel

Nadat dit buitengewone gebaar populair werd op TikTok, kreeg Brian de hulp van vele gebruikers en eenvoudige kennissen die hem benaderden en donaties deden om gratis motelkamers aan te bieden aan al die mensen die tijdens de zeer moeilijke maanden van de lockdown, van het isolement en de pandemie niet wisten waar ze heen moesten: "Soms liepen mensen mijn motel binnen en wilden ze geen kamers huren, maar zeiden gewoon: “Hé, ik wil deze kamer graag verhuren aan de volgende persoon in nood.” Dit alles was ongelooflijk, nu er wat tijd is verstreken, kennen we elkaar allemaal, heb ik vrienden gemaakt met deze daklozen en samen met hen heb ik hun verhalen geleerd. Ik voel me echt gelukkig!"

TikTok/ltmotel

TikTok/ltmotel

Wat een bijzonder gebaar, vind je ook niet?

Advertisement