Amerikaanse studentes weten niet dat er water in de pan met pasta moet en er breekt brand uit in de keuken

Janine image
door Janine

29 Januari 2022

Amerikaanse studentes weten niet dat er water in de pan met pasta moet en er breekt brand uit in de keuken
Advertisement

Wat zijn de beroemdste gerechten en lekkernijen ter wereld, die ondanks alles, de hele planeet vaak eet of minstens één keer in zijn leven heeft geproefd? Ongetwijfeld zullen velen pizza of pasta beantwoorden, beide heerlijke gerechten die hun oorsprong vinden in Italië en die door de eeuwen heen niet alleen nationale trots zijn geworden voor het Italiaanse schiereiland, maar ook immateriële activa van de mensheid. Iedereen houdt van een goede pizza of een lekker bord pasta, maar het is niet zo vanzelfsprekend dat buiten Italië iedereen dit weet te bereiden of zelfs te koken...

via La Nazione

Pixel/Wikimedia - Not The Actual Photo

Pixel/Wikimedia - Not The Actual Photo

Enige tijd geleden deed zich een absurde situatie voor in Florence, een van de mooiste steden ter wereld, een bestemming voor toeristen en veel buitenlanders die nieuwsgierig zijn naar enkele van de grootste schoonheden van middeleeuwse en renaissancekunst. Drie studentes van Amerikaanse afkomst, die voor culturele uitwisseling in de Toscaanse stad waren, hadden besloten het hoofdgerecht van de Italiaanse traditie thuis te bereiden, namelijk spaghetti. Ze kochten een pak pasta bij de dichtstbijzijnde supermarkt, namen het mee naar huis, zetten de pan klaar om de spaghetti in te koken. Maar de nietsvermoedende studentes waren zich niet bewust van een fundamenteel detail: om pasta te koken, is het noodzakelijk om de pan met water te vullen, het fornuis aan te steken en de pasta in het water te gooien zodra het kookt.

De drie Amerikaanse studentes, die zich werkelijk niet bewust waren van deze procedure, deden de spaghetti in de pan en staken direct het vuur aan; onnodig om toe te voegen dat de keuken in een mum van tijd in vlammen opging, sommige meubels waren beschadigd, maar gelukkig belden de meisjes, die zich realiseerden dat ze een grote fout hadden gemaakt, onmiddellijk zowel de brandweer als de lokale politie...

Advertisement
Reddit/Not The Actual Photo

Reddit/Not The Actual Photo

De drie Amerikaanse studentes schrokken maar rechtvaardigden zichzelf uiteindelijk met deze woorden: "We hebben de pasta zonder water op het vuur gezet, we dachten dat we het zo moesten koken. We wisten niet dat er water in de pan moest.”

Een uitspraak waarop de brandweerlieden die meteen de vlammen in de keuken blusten en de lokale politiemensen niet anders konden reageren dan met verborgen schaamte.

Denk je dat we sommige dingen die we als gemeengoed beoordelen, te veel als vanzelfsprekend beschouwen, of moeten we altijd openstaan ​​voor verbazing tegenover sommige mensen?

Advertisement