Groenteboer vindt portemonnee met 7.000 dollar en bewaart hem: een maand later bedankt een oude vrouw hem in tranen

Janine image
door Janine

04 Februari 2022

Groenteboer vindt portemonnee met 7.000 dollar en bewaart hem: een maand later bedankt een oude vrouw hem in tranen
Advertisement

Eerlijkheid loont altijd en we kunnen wel zeggen dat we er veel getuigenissen over hebben. Het is iets dat je kinderen van jongs af aan moet leren en dat een integraal onderdeel van hun persoon zal zijn als ze volwassen zijn. Ronald is een eerlijke groenteboer uit Buenos Aires die altijd naar de woorden van zijn vader heeft geluisterd en ze blijft volgen: "Wat niet van jou is, mag je niet nemen!”. Toen Ronald geconfronteerd werd met een portemonnee die vergeten was door een passerende klant, kwam hij niet in de verleiding om hem te houden. Hij wist dat vroeg of laat iemand hem zou komen zoeken, dus legde hij het opzij en wachtte af. Misschien had hij niet gedacht dat hij zo lang zou wachten.

via 0221.com

Advertisement

🙌 Ronald, un verdulero que vive en Argentina, guardó durante un mes el bolso que olvidó una mujer mayor en su local pese a que ha tenido problemas económicos.

Pubblicato da La Razón de Tampico su Domenica 13 settembre 2020

Ronald verkoopt groenten en fruit in zijn kleine winkel in Buenos Aires en werkt elke dag hard om iets te verdienen. Maar een portemonnee vol geld, toevallig achtergelaten, zou voor iedereen een geweldige kans zijn. Niet voor Ronald echter, die de portemonnee gewoon oppakte en opzij legde, wachtend tot de rechtmatige eigenaar hem terug zou komen halen. De man wilde het niet eens openen om te zien van wie het was of hoeveel geld het bevatte, in de overtuiging dat hij het spoedig zou teruggeven.

De uren, de dagen, de weken beginnen te verstrijken... tot het einde van de maand aanbreekt: "Een maand geleden vergat een klant een portemonnee. Ik wist niet van wie deze was en ik heb hem nooit geopend. Ik dacht dat iemand hem wel zou komen zoeken, maar er zijn al dagen, weken, een maand om”, merkte Ronald op.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Uiteindelijk verscheen er een 60-jarige vrouw in de winkel van Ronald die haar portemonnee opeiste. De vrouw barstte in tranen uit toen Ronald hem na al die tijd intact teruggaf en bleef hem bedanken. In de portemonnee zat maar liefst 7.000 dollar, een zeer hoog bedrag. "Ik pakte de portemonnee en de vrouw begon te huilen. Ze vertelde me dat er veel geld in zat en dat ik haar leven had gered omdat ze het had bewaard voor iets heel belangrijks", zei de groenteman.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vrouw wilde hem vervolgens bedanken door hem een ​​deel van het geld te geven dat hij had bewaard en ondanks Ronalds weigering drong ze aan zodat de groenteman zijn beloning in ontvangst mocht nemen.

Ongetwijfeld een verhaal dat het belang onderstreept van eerlijk blijven tegenover jezelf en tegen anderen, wat er ook gebeurt. Ook omdat, zoals gezegd, eerlijkheid uiteindelijk altijd loont.

Advertisement