5-jarige geeft moeder leuke adviezen om stress te vermijden

Janine image
door Janine

03 Maart 2022

5-jarige geeft moeder leuke adviezen om stress te vermijden
Advertisement

Kinderen weten ons altijd te verrassen met hun onverwachte filosofische parels die zo oprecht zijn. Niemand zou een heel goed advies, vol wijsheid, verwachten van een 5-jarig kind dat zeker nog veel vaardigheden mist, maar het is precies dit dat ons aan het lachen maakt en het nog “wijzer" maakt. Een uitgeputte moeder deelde het magische advies van haar 5-jarige zoon op Twitter nadat ze hem zelf had verteld dat ze een beetje nerveus was over een zakelijke bijeenkomst die ze die dag zou hebben. De reactie van haar zoon was: "Mam, ik ben altijd nerveus. Ik weet wat je moet doen." Dus, hier zijn alle tips die de jongen heeft weten op te sommen terwijl hij naar school werd gebracht.

via Twitter / StressieBessie

Advertisement

Eerste tip: "Je moet deze zinnen voor jezelf en in je hart herhalen. Je moet zeggen: 'Ik voel me sterk voor deze bijeenkomst!', 'Ik ben geliefd!', ‘Ik ruik lekker!’, enz. Je kun ze vijf of drie of tien keer voor jezelf herhalen, totdat je overtuigd bent". Iemand betwijfelde of het echt een advies was van een 5-jarige die, onverwachts, de waarde van positieve bevestigingen kent, maar de moeder verzekerde dat hij het allemaal zelf zei.

Tweede tip: "Je moet goed lopen. Datt moet je serieus doen. Zoals Dolly op een dinosaurus. Omdat je weet dat je het in je hebt!" Ja, kortom, lichaamstaal is belangrijk en je zelfverzekerd voelen alsof je op een dinosaurus rijdt, is niet slecht.

Derde tip: "Zet nooit een stinkdier in een bus". We hebben geen idee wat het betekent en ook de moeder van het kind heeft het zichzelf niet kunnen uitleggen, maar het lijkt echt een zin vol wijsheid.

Advertisement
Twitter / StressieBessie

Twitter / StressieBessie

Vierde tip: "Denk aan de donuts van vandaag! Zelfs als je een beetje moet huilen, kun je altijd aan chips denken!". In een wereld waar dingen niet altijd gemakkelijk zijn, moet je je op het positieve focussen - de 'donuts' of 'chips' die je later kunt eten en die zeker een positief aspect van het leven zijn.

Vijfde tip: "Je moet even diep ademhalen en daarna moet je het nog een keer doen." Nou, er valt hier weinig over te zeggen, aangezien ademhaling en gerichte ademhalingsoefeningen de basis vormen van elk psychotherapeutisch pad.

Zesde tip: "Zelfs als het een rotdag is, kun je geknuffeld worden." Knuffels verlichten stress, dat is bekend. Als we verdrietig zijn of ons gewoon een beetje down voelen, moeten we op een knuffel kunnen rekenen.

Niet slecht voor een 5-jarige, toch?

Advertisement