Met 121 jaar was hij een van de oudste ooit: het verhaal van de man die in 3 verschillende eeuwen leefde

Janine image
door Janine

06 Februari 2022

Met 121 jaar was hij een van de oudste ooit: het verhaal van de man die in 3 verschillende eeuwen leefde
Advertisement

Wie wil er niet 100 jaar of langer leven? We durven wel te beweren dat ieder mens, in het diepst van zijn hart, vurig zou verlangen om voor altijd te leven en nooit zou willen sterven. Een droom die al met al de meesten van ons verenigt, ook al verhinderen de wetten van Moeder Natuur dit uiteraard. Om deze reden kunnen we niet anders dan jaloers zijn op mensen van meer dan honderd jaar oud, net als de hoofdpersoon van dit ongelooflijke waargebeurde verhaal dat zich een paar "eeuwen" geleden in Chili afspeelde.

via TRT

Advertisement

Celino Villanueva Jaramillo 1896 - 2018 05:49 AM - Fallo cardio respiratorio QEPD <3

Pubblicato da Mario Conca su Mercoledì 18 aprile 2018

Maak kennis met Celino Villanueva Jaramillo, de man die tot 2018, het jaar van zijn dood, werd beschouwd als de oudste persoon in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land en die waarschijnlijk tot de oudste ter wereld behoorde, althans tot hij nog leefde. In feite is het Guinness World Records nooit in staat geweest om Celino's persoonlijke record te formaliseren omdat er geen officiële documentatie was die alle twijfels over zijn werkelijke geboortedatum zou kunnen wegnemen. Hoewel Celino beweerde op 25 juli 1896 geboren te zijn zoals op zijn persoonlijke identiteitskaart staat, had hij deze documentatie in ieder geval tot 1965 nooit verkregen, oftewel pas nadat hij 69 jaar was geworden.

Zoals de Dienst Burgerlijke Stand en Identiteit van Chili stelt: "Op 2 september 1965 werd zijn geboorte geregistreerd in het district Río Bueno, op verzoek van de eigenaar, in overeenstemming met de presentatie van twee getuigen voor de burgerlijk ambtenaar van Los Lagos.”

 

Advertisement

Wat Celino's record nog moeilijker maakte om vast te stellen, moest er ook rekening mee worden gehouden hoe de registratie bij de burgerlijke stand in de Zuid-Amerikaanse staat in ieder geval tot 1930 zeer verschillende procedures volgde. Er is zo weinig bekend over de jaren van Celino's leven voor de registratie van zijn identiteitsbewijs in 1965, behalve dat hij volgens zijn kaart werd geboren op 25 juli 1896 en dat hij bij zijn overlijden, op 17 april 2018, al 121 jaar oud was, waarmee hij een van de oudste mensen in de wereld was die ooit zijn geregistreerd en een van de weinige mensen die tussen drie verschillende eeuwen heeft geleefd.

Van wat er van zijn leven bekend is, had hij zeven broers en van jongs af aan begon hij op het land te werken; 40 jaar van zijn leven werkte hij als boerenknecht in een groot landhuis, was nooit getrouwd en heeft ook nooit kinderen gekregen.

 

El es Don Celino Villanueva Jaramillo. Nació el 25 julio 1896, y todavía está vivo. Tiene 121 años. Es uno de los hombres más longevos

Pubblicato da Angel Casas su Martedì 7 novembre 2017

Was het het werk op het land en de keuze om geen gezin te stichten, waardoor hij een van de langstlevende honderdjarigen was die ooit in de wereld zijn gedocumenteerd?

Wij zouden tekenen voor het bereiken van zo’n leeftijd!

 

Advertisement